Изберете страница

Hochschule Fresenius

Дестинация: Берлин, Кьолн, Дюселдорф, Хамбург, Идщайн, Мюнхен, Вайсбаден
Език: Английски
Учебни дисциплини: Бизнес, Мода и Дизайн, Мениджмънт, Биотехнологии, Икономика, Маркетинг, Биоаналитична химия, Фармацевтична химия, Индустриално инженерство,
Видове курсове: Бакалавърски и магистърски програми
Вид обучение: Full time, part time
Уебсайт: https://www.hs-fresenius.com/

За университета

Hochschule Fresenius е най-старата образователна институция в областта на химията, която води началото си през далечната 1848 г. Част е от Carl Remigius Fresenius Education Group – една от най-големите частни и реномирани образователни групи в Германия. Сред другите институции в групата се открояват AMD Akademie Mode & Design, Carl Remigius Medical School и Charlotte Fresenius Hochschule University of Psychology.
Hochschule Fresenius комбинира 175-годишен опит в преподаването, изследвания, които се осъществяват във всеки един от 5-те департамента, както и практически опит и различни стажантски програми, провеждащи се в над 500 партньори от бизнеса и различни институции.

Факти за Hochschule Fresenius:

• 5 департамента със 7 кампуса в Берлин, Кьолн, Дюселдорф, Хамбург, Идщайн, Мюнхен, Висбаден.
• В университета се обучават повече от 18 хил. студенти, от които над 12% са международни.
• Университетът предлага ограничен брой програми на английски език и повече от 130 програми на немски език.
• Обучението е практично ориентирано, за да могат студентите да се сдобият с необходимите умения за успешен кариерен старт. Повечето програми включват курсове по немски език и стажове.
• Повечето програми имат 2 старта на обучение през годината – през септември и март.
• Университетът има повече от 500 партниращи институции за учебен обмен и стажове.
• 80% от завършилите студенти намират работа в рамките на три месеца или по-малко след дипломирането.
• Университетът организира дигитални кариерни дни през ноември, в които повече от 60 партниращи компании изнасят онлайн лекции и предлагат на студентите възможността да се запознаят с корпоративния свят чрез практически опит и бизнес контакти.
• Hochschule Fresenius има престижни акредитации от German Council of Science and Humanities, ACQUIN (The Accreditation, Certification and Quality Assurance Institute), ASIIN (The Accreditation Agency for Study Programmes in Engineering, Informatics, Natural Sciences and Mathematics), FIBAA (The Foundation for International Business Administration Accreditation) и AHPGS (Accreditation Agency in Health and Social Sciences).
• За бакалавърските програми университетът предлага възможност за семестър в чужбина в Ню Йорк, Лондон, Сидни и Куала Лумпур. Естествено, студентите от всички други програми също могат да се насладят на семестър в чужбина сред възможни институции в цял свят.

Програми

Бакалавърски програми на АНГЛИЙСКИ език:

Бакалавърски програми на НЕМСКИ език: ТУК >>

 

Магистърски програми на АНГЛИЙСКИ език:

Магистърски програми на НЕМСКИ език: ТУК >>

 

Такси

Бакалавър – от 34‘400 до 36‘720 евро (за цялото обучение от общо 3 или 3.5 год.)
Магистър/MBA – от 9‘840 до 22‘800 евро (за цялото обучение от общо 1, 1.5 или 2 год.)

Възможности за финансиране:
  • Студентски заем от Brain Capital GmbH за таксата за обучение

Brain Capital GmbH съществува от 15 години и се е доказала като най-голямата компания в Германия, която предлага финансиране за студенти, които се обучават в частни университети. Brain Capital е партньор на студенти, университети и инвеститори в Германия, като включва повече от 25 университета в Германия и други дестинации и е предоставила финансиране на над 4000 студенти. Това е алтернативна финансова концепция, която позволява на студентите да завършат своето обучение, без да разчитат на традиционния заем. За заем от Brain Capital, покриващ размера на таксата за обучение, може да се кандидатства след потвърден успешен прием в университета. Необходимо е и базисно ниво по немски език.

  • Студентска работа

Да се работи като студент е един от начините за независимо и допълнително финансиране по време на обучението. Разбира се, не всеки тип работа е подходящ, защото например е необходимо да се съобрази работното време с програмата в университета. Можете да разгледате специално създадената от Hochschule Fresenius страница с информация за различните типове студентска работа: working in Germany

Повече информация за възможностите за финансиране можете да намерите ТУК >>

За кандидатстване и допълнителни въпроси, моля свържете се с нас >> 

Категории

Висше образование в чужбина, education in London, висше образование в Италия, Висше образование