Изберете страница

The Institute of Education

Учебно заведение: The Institute of Education(IOE)

Местоположение: Дъблин, Ирландия

Възраст на учениците: 15 – 19г.

Годишна такса: 42 000 евро на година (включва обучение и пълен пансион); дневна опция за обучение – 21 600 евро

Образователни програми: Irish Leaving Cert Programme

Уебсайт: www.instituteofeducation.ie

Местоположение

The Institute of Education(IOE) се намира в модерен, приветлив кампус в центъра на Дъблин. Учениците имат на разположение дигитално оборудвани класни стаи и светли, модерни учебни зали и зони за отдих, създаващи изключителна учебна среда.

За училището

Учебното заведение е основано през 1969 г. от г-н Реймънд Кърнс като първоначално предоставя частни уроци по математика, както за ученици, така и за учители. С течение на времето започва преподаване и на други дисциплини, а днес се е превърнало в едно от най-големите частни училища в Ирландия. Училището е с над 50 години опит и отлични постижения в образованието, като може да се похвали с най-добрите резултати на изпитите всяка година. Обучението е в приветлива и приобщаваща среда, в която учениците се насърчават да бъдат независими, разчитащи на себе си младежи.
През април 2023 г. IOE се присъедини към семейството на училищата Dukes Education.

Institute of Education е #6th Form College в Ирландия. Програмите са насочени към подготовка на международни ученици. Образованието им пък има за цел да им помогне да бъдат приети в най-добрите университети както в Ирландия, така и в международен план.
Учениците имат избор от 28 предмета, съобразени с напредването на всеки до степен по техен избор.
Учителите използват специални Exam Focused Notes за всеки урок (фокусирани индивидуални бележки).

Всички часове се записват, което означава, че учениците никога не пропускат час.
Учебното заведение предоставя пълна гама от извънкласни дейности, от които учениците също могат да изберат да се възползват.
Учениците са 75% са местни и 25% международни. Националностите са разнообразни от африкански, малайзийски, хонконгски, китайски, близкоизточни, руски, италиански, френски, тайландски, виетнамски, турски, индийски, японски и други.
Училището разполага и с кариерен център, който осигурява подкрепа и дава на международните ученици персонални насоки в този процес. Екипът за кариерно ориентиране предлага изобилие от ресурси и лична подкрепа на младежите, докато напредват за избрания от тях университет.

Има доказан опит в подготовката на ученици за кандидатстване в Оксбридж, както и за медицински университети и други изключително конкурентни програми като стоматология, ветеринарна медицина, инженерство, бизнес, икономика, ИТ и право.
Младежите могат да се включват в доброволчески инциативи и имат възможност за работа.

 

Учебни програми:

The Institute of Education предлага 3-годишна, 2-годишна или едногодишна образователна програма (ILC) Irish Leaving Cert Programme.) Това се признава в целия свят (Irish Leaving Certificate е еквивалентен на британските A-Levels).
Irish Leaving Certificate (ILC) е еквивалент с A-Levels.
ILC и A-Levels предлагат директно преминаване към най-добрите университети.

Настаняване:

IOE разполага с луксозно настаняване със самостоятелна баня в The Loom или опции за настаняване в дом. Общежитието се намира в на центъра на Дъблин в модерна, специално построена резиденция с два етажа, запазени единствено за учениците. Базата за настаняване осигурява безопасна, комфортна и удобна среда за живот, която отговаря на нуждите на младежите, според възрастта и зрелостта. Всеки ученик има собствена самостоятелна спалня със собствена баня. Удобствата в The Loom включват: модерна фитнес зала, кино зала, красива тераса на покрива, бърз Wi-Fi, вдъхновяващи общи пространства и 24/7 видеонаблюдение.

 

Спорт и развлечения

Младежите могат да избират от следните спортни активности: баскетбол, волейбол, бадминтон, тенис на маса, футбол, катерене, фитнес, йога, хокей, атлетика.
Училището разполага с клубове по драма, френски и ирландски клуб, фотография, шах, креативно писане, журналистика, италианска култура, настолни игри, първа помощ, графичен дизайн, философия, филми, музика и други.

Изисквания за прием
  • Международните ученици, кандидатстващи в Institution of Education ( IOE), трябва да имат минимум 70% или повече по най-малко 6 предмета.
  • Справка на оценките за последните две години, като се приемат и програми и международни учебни програми като IGCSE и IB учебни програми.
  • Минималното изискване за IELTS за едногодишна програма е 6-6,5, а ако се присъединят към 2- и 3-годишна програма, минималното изискване за IELTS е 5 – 5,5.
  • Формуляр за кандидатстване
  • Всяка отделна кандидатура се оценява и ако отговаря на изискванията, ученикът и родителят ще бъдат поканени на Zoom интервю.
  • Одобрените младежи получават официално писмо с оферта за прием

 

Годишна такса

42 000 евро на година (включително обучение и пълен пансион).Предлага се и дневна опция за обучение – 21 600 евро

За допълнителна информация, можете да се свържете с нас тук

education in London, Висше образование, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина