Изберете страница

International School Milan

Местоположение:Милано, Италия

Възраст на учениците: 13 – 17 години

Продължителност: 1-2 седмици

Период: 30.06 – 27.07.2024г.

Езици: английски и италиански

Училището

International School Milan е основано през 1958г. и е най-старото международно училище в Милано. Кампусът на училището е най-големият в Италия и е забележителен със своята новаторска, устойчива и функционална архитектура. Училището разполага с плувен басейн, физкултурен салон, две библиотеки, амфитеатрална зала, кафетерия, външни пространства и зелени площи за спортни дейности и отдих, както на големите, така и на по-малките ученици.

Настаняване

Настаняването на учениците е на пълен пансион в общежитието на училището. Стаите са самостоятелни, двойни или тройни със съвременно обзавеждане, безплатна интернет връзка и собствен санитарен възел.

Програма

Summer Camp с английски или италиански език – Открийте своя вътрешен дизайнер, потопете се в света на Милано и изследвайте връзките между мода, изкуство и дизайн под ръководството на известни ментори като Николета Мороци – съветник по моден дизайн и Лоренца Бранзи, дизайнер и преподавател в NABA (Nuova Accademia di Belle Arti). Програмата е със сутрешна подготовка по избор:

  • Английски или италиански език
  • Art & Fashion Collection – курс, който ще ви потопи в завладяващия свят на проектиране на модна колекция, скициране на модели и създаване на ваше собствено портфолио.

Следобед се провежда практически курс по устойчива мода, където креативността и новите дизайнерски техники се срещат с екологичното мислене и в който вземат участие всички курсисти.

Програмата се предлага и като дневен лагер без настаняване

Екскурзии

Предвидени са полудневни екскурзии в сряда, посветени на изследването на очарователния свят на миланската мода, изкуство и дизайн. През уикендите се организират целодневни екскурзии с цел практикуване на италиански език, опознаване на италианската култура и забавление.

Такси

Програма 2 седмици
Summer Camp EUR 3100
  • Трансфери от/до летище Малпенса и Линате могат да се организират при запитване.

 

Още езикови ваканции на италиански език може да намерите тук.

Още езикови ваканции на английски език може да намерите тук.