Изберете страница

Nike Football camp – Chelsea

Местоположение: Lancing College / Charterhouse School / Surrey Sports park

Възраст на учениците: 9 – 17 години

Продължителност: 1 – 2 седмици

Период: 26.06 – 18.08.2024 г.

Език

Ценови диапазон 2 седмици

Възраст на детето

Училището

Nike Football camp with Chelsea FC предлага летни футболни лагери за деца между 9 и 17 години. Участниците се обучават по тренировъчни програми от ФК Челси, вдъхновени от учебната програма на академията на 5-кратните шампиони във Висшата лига на Англия.

Лагерите се провеждат в три локации близо до Лондон в зависимост от избраната програма – Lancing College, Charterhouse School и Surrey Sports Park.

Lancing College, едно от големите частни училища във Великобритания, е основано през 1848 г. и днес е международно признато със своите академични и спортни постижения. Кампусът му предлага 8 футболни игрища с безупречна трева, терен за всякакви метеорологични условия и съоръжения за спорт на открито и закрито, което го прави идеален дом за футболните лагери на ФК Челси за деца на възраст 9 – 15 г.

Charterhouse School е едно от водещите пансионни училища във Великобритания с богата футболна история. Кампусът разполага с 240 акра площ, от които 12 футболни игрища с безупречна естествена трева. Настаняването е на пълен пансион, като повечето стаи са самостоятелни с общ санитарен възел. Училището приема деца на възраст 14 – 17 г., които тренират за училищен отбор или професионално се занимават с футбол.

Surrey Sports Park, открит през 2010 г., е елитен тренировъчен център на стойност 36 млн. паунда и значимо спортно средище в Югоизточна Англия. Паркът е бил домакин на 16 олимпийски и параолимпийски отбора, а в момента е дом на няколко професионални отбора и атлети. Той се помещава в University of Surrey, който предлага най-съвременни спортни съоръжения.

 

Настаняване

В Lancing College настаняването е на пълен пансион в стаи с 1-2 или повече легла, с общ санитарен възел.

Настаняването в Charterhouse School е на пълен пансион, като повечето стаи са самостоятелни с общ санитарен възел.

Surrey Sports Park предлага модерно настаняване за деца на възраст 15 – 17 г. в самостоятелни стаи със собствен санитарен възел.

 

Програми

Програмите са разделени по възраст на:

 • Development Camp (9-15г.) – (Lancing College),
 • Advanced Camp(14-17г.) – (Charterhouse School),
 • Performance Camp (15-17г.) – (Surrey Sports Park)
 • Goalkeeper Camp (13-17г.) – (Charterhouse School),

а играчите могат да избират между две подпрограми:

 • Total Football – Програмата включва до 24 часа седмични тренировки по футбол плюс до 8 часа седмично уъркшопи с треньори от школата на ФК Челси.
 • Football + English – Програмата включва до 24 часа на седмица тренировки по футбол плюс до 13 часа на седмица обучение по английски език.

Следобедните и вечерните активности за всички курсове включват разнообразни спортни, културни занимания и социални игри.

Групирани по възраст, играчите подобряват играта си под ръководството на треньорите на ФК Челси, като се учат да овладяват уменията и техниките за всяка позиция в забавна и ангажираща среда. Всеки ден е посветен на различен играч от първия отбор на Челси, като се разглеждат уменията и силните страни, които те носят на отбора. Всяка седмица се провежда церемония по награждаване с различни награди.

 

Екскурзии 

Екскурзиите са включени в програмата, сред тях посещение и разходка на стадиона на Челси – „Стамфорд Бридж“, който всички играчи посещават, а за двуседмичен престой са предвидени посещения на Брайтън, както и на увеселителен парк.

 

Такси

Програми 1 седмица 2 седмици
Всички програми (9-17 г.) GBP 2095 GBP 4190

 

Цената включва:

 • 24 часа седмично тренировки по футбол от квалифицирани специалисти от ФК Челси
 • Отговорници, които са на разположение 24/7 на децата
 • 3 хранения на ден по здравословно меню
 • Екскурзии, включително посещение и разходка на стадиона на Челси – „Стамфорд Бридж“
 • Всяко дете получава комплект с цялостна екипировка на Nike
 • В края на лагера всеки участник получава доклад от треньора за представянето си + сертификат за участие

 

Допълнително се заплаща:

 • • Трансфери от/до летище London Heathrow – EUR 120/ в посока.

 

Още предложения за стандартни и специализирани езикови ваканции в Англия ще откриете тук >>