Изберете страница

Езикови курсове в чужбина

езикови курсове

Езикови курсове в чужбина за възрастни

На тези от вас, които желаят да придобият нови езикови умения или международни квалификации, предлагаме езикови курсове в чужбина за възрастни. Те са фокусирани, практични, интензивни или базирани на личните предпочитания и интригуващи. Езиковите курсове са подходящи за всички нива на владеене на езика.

В сферата на езиковите програми за възрастни, агенция „Скай Лайнс” предлага богат избор от езикови курсове в чужбина по английски, немски, френски, италиански и испански език в Англия, Малта, САЩ, Германия, Австрия, Франция, Испания и Италия.

Какво трябва да се знае преди да се избере курс?

  • Възраст
  • Ниво на владеене на езика
  • Интензивност на курса
  • Продължителност и цел на обучението
  • Големина на групите
Покажи повече...

Стандартен и Интензивен курс

Обучението по време на езиковата програма е в рамките на 15–30 часа, като основната цел е да се развият и усъвършенстват езиковите умения при писане, четене, слушане и разбиране.

Специализирани езикови курсове в чужбина за възрастни

Тези езикови курсове са за курсисти, които имат средно ниво на владеене на езика и желаят да усъвършенстват своите лингвистични умения в определена област. Обучението включва стандартни часове по съответния език и допълнителни часове в зависимост от избрания курс. Специализираните езикови курсове са в различни области:
  • за научни работници и студенти: медицина, право, литература, история, драма и др.
  • за бизнесмени: международен бизнес, мениджмънт, банково дело, финанси
  • за професионалисти: авиация, туризъм, търговия, реклама, компютри
  • други: музика, спорт, пътувания, хора от “златната” възраст (над 50 години) и др.

Подготвителни курсове за получаване на международно признат сертификат (TOEFL, IELTS, Cambridge Certificates, DELE, DALF, ZDaf, DSH, Сертификат на Гьоте Институт и др.)

Придобиването на международно признати сертификати за ниво на владеене на конкретен език е необходимо при кандидатстване в чуждестранни университети, като цели повишаване на квалификацията. Лекциите и упражненията, водени в езикови лаборатории, помагат на всеки ученик да се концентрира върху типичните грешки, ключови въпроси и проблемни елементи на изпита.

Индивидуално обучение

Базирано върху индивидуалните потребности и възможности на курсиста,  езиковото обучение в чужбина за възрастни помага максимално да подобрите уменията си и да постигнете вашите цели за кратък период от време.

Академична година

Организиран като дългосрочна програма, този курс ви дава възможност да прекарате от 3 месеца до 1 година в съответната страна, като не само подобрявате нивото си на владеене на езика, но и учите по-дълго време на по-ниска цена.

Работна практика в чужбина (Internship)

Чрез тази програма имате възможност за определен период от време да работите в избраната от вас област, като по този начин подобрявате езиковите си умения и натрупате професионален опит извън страната. Програмата е подходяща за млади специалисти, които желаят да придобият международен опит. Практиката се отразява в тяхната автобиография и е сериозно предимство за бъдещата им реализация.

Какво настаняване да избера?

Практикуването на изучавания език в естествена среда е в основата на успешното му усвояване. Изборът за настаняване в приемно семейство, ви предоставя максимална възможност да общувате с местните хора и да научите повече за тяхната култура. От друга страна, ако предпочетете настаняване в базата на учебното заведение, ще имате възможността да упражнявате езика в една интернационална среда.

Семейство – домакин

В атмосфера на сигурност и уют, вие ще можете както да усъвършенствате езика чрез разговори със своите домакини в обикновена житейска обстановка, така и да опознаете местния бит и традиции. Семействата са внимателно подбрани и обикновено живеят в близост до колежа. Почти винаги са осигурени закуска и вечеря от понеделник до петък, а през почивните дни и обяд.

Общежитие

В общежитието на колежа Вие бързо ще се приобщите към останалите курсисти. Животът с хора от други националности е често един от най-вълнуващите аспекти на участието в съответната програма. Приятелствата, които създавате и опитът, който придобивате остават за цял живот. Повечето общежития предлагат настаняване на пълен пансион – закуска, обяд и вечеря.

Хотели и студентски апартаменти

Някои от колежите, с които работи Скай Лайнс, предлагат и настаняване в единични и двойни стаи в хотел или студентски апартамент с включена закуска или на полупансион.

Социална и спортна програма

Извън класната стая вие продължавате изучаването на избрания език, като участвате в много развлекателни и спортни занимания. Независимо дали ще предпочетете дълги разходки и разглеждане на различни градове, пазаруване или посещения на музеи и галерии, нощни клубове или концертни зали и театри, вие със сигурност ще обогатите своите познания и ще изживеете незабравими мигове. Организираните през седмицата партита, клубни и интернационални вечери и забавни програми предлагат идеална среда, в която да почивате и да се забавлявате с ученици от различни националности. Богатите спортни бази на училищата ви предоставят възможността да практикувате любимия си спорт или да практикувате нов – баскетбол, футбол, волейбол, скуош, плуване, тенис, водни спортове, голф, конна езда и др.

За най-малките приятели на чуждите езици има чудесни езикови ваканции в чужбина, които можете да разгледате тук.