Изберете страница

Пансионни училища във Великобритания

Обединеното кралство е сред най-предпочитаните дестинации за обучение на ученици от България. Бординг училищата във Великобритания предлагат висококачествено средно образование, което поставя началото на успешната професионална реализация. Има над петстотин пансионни училища във Великобритания. И всяко едно от тях трябва да отговарят на сериозни стандарти за качеството на тяхното обучение, академичност, класни и извънкласни занимания, грижите за учениците и материална база.

Това е може би една от причините Англия да заема челната позиция сред дестинациите за пансионно образование в чужбина. Към момента близо двадесет хиляди чуждестранни младежи са избрали да учат в бординг училища във Великобритания.

Младежите са привлечени от превъзходното академично ниво и голямото разнообразие от образователни програми, които се предлагат във всички английски бординг училища. Системата за средно образоване в Англия днес се радва на много положителна световна репутация. Това е така, защото пансионните училища в Англия имат вековни традиции, разполагат с новаторски материални бази и могат да се похвалят с преподаватели, които са светила в областта си.