Изберете страница

Висше образование в Белгия

Защо образованието в Белгия е така търсено и предпочитано?

Много държави твърдят, че са „сърцето на Европа“, но Белгия може би е най-близо до това. Малката, космополитна страна играе важна роля във формирането на Европа във вида, в който я познаваме днес, а столицата Брюксел, е седалището на управата на ЕС. Всичко това прави Белгия вълнуваща и желана образователна дестинация.

Белгия е разделена на две части – северната част се нарича Фландрия и там основният език е нидерландски, докато южна Белгия, или Валония, е основно френско-говореща. Поради тази причина всеки регион има своите особености, и когато гледате университет, имайте предвид, че местоположението му (дали е във Фландрия или Валония), определя до голяма степен основния език на преподаване в него. Много учебни заведения в Белгия предлагат програми на английски език, но изключително рядко се срещат такива, които да предлагат дисциплини както на нидерландски, така и на френски.

Общият брой университети в Белгия към днешна дата е 81, а чуждестранните студенти са над 52 000. Освен отличното висше образование на изключителна цена, в страната ги привлича удобната локация, историческите и съвременни забележителности, международната атмосфера, вкусните гофрети и редица арт събития и фестивали.

 

Показване на единичен резултат