Изберете страница

Пансионни училища в Германия

Всеизвестен факт е, че освен ТОП дестинация за обучение, Германия е мултикултурна страна, която много успешно интегрира гражданите на чужди държави, избрали я за живот, работа или образование. След Великобритания, тя е най-предпочитаната от международните ученици и техните родители дестинация за средно образование в пансионно училище в Европа. 

Освен немска прецизност, качество и дисциплина, пансионните училища в Германия, предлагат голям голям избор от образователни програми. Учениците в Германия могат да се обучават както на немски език, по немската образователна система, така и на английски език в международни програми като IB и IGCSE. Някои бординг училища в Германия предоставят и възможност за получаването на двойна диплома за средно образование – немска и международна. Първата им отваря вратите към системата за висше образование в Германия, а втората – към висши учебни заведения по цял свят!

Пансионатите в Германия имат специално разработени програми насочени към личностното развитие на младежите. Те обръщат индивидуално внимание на всеки свой възпитаник, като търсят неговите силни страни, таланти, възможности и характерни социални умения. Така изграждат успели, можещи и знаещи млади хора, които се реализират професионално и личностно с лекота.

Настаняването в пансионните училища в Германия се осъществява в общежития, в двойни или самостоятелни стаи. По-малките ученици се настаняват в стаи с повече легла – от 2 до 4. На разположение са различни съоражения за спорт и извънкласни занимания.

Разгледайте пансионни училища и в други европейски държави Австрия, АнглияГърция, Испания,Франция и Швейцария.

Показване на 8 резултата