Изберете страница

Средно образование в Нидерландия

Всеки, който е обмислял да завърши средно образование в Нидерландия знае, че това е една от най-добре образованите страни в цяла Европа. Статистиката показва, че близо 100% от гражданите на Нидерландия са грамотни и почти една четвърт от населението е с висше образование.

Децата са задължени да започнат училище от петгодишна възраст, а в някои пансионни училища в Нидерландия и от четиригодишна възраст. Задължителното средно образование в Нидерландия  завършва на 18 годишна възраст.

Нидерландия или „ниската земя“ – както още наричат страната се слави с това, че гражданите и са едни от най-щастливите, сигурни и удовлетворени хора в Европа.

Бординг училищата за средно образование в Нидерландия  предлагат изключително разнообразни международни програми. Така например в пансионата Full Force Sports Academy може да се завърши средно образование в Нидерландия, което е световно признато, и отваря врати към много реномирани университети по света. Друго преимущество на средното образование в страната на лалетата са достъпните цени на годишните такси. Те се определят на база семеен доход и могат да бъдат значително по-ниски спрямо други европейски държави.

 

Образователната система в пансионните училища за средно образование в Нидерландия е модернизирана и се слави като съвременна и  ориентирана към бъдещето на младежите. За това не е учудващо, че  преподавателските техники са обърнати към индивидуалното възприятие.

 

Всеки ученик се възприема като отделна личност, която има конкретни заложби. Преподавателите са тези, които съумяват да ги открият и да ги развият до степен, която да откроява ученика било то с лично мнение, креативност или с логическо мислене.

 

Ето и предложението на агенция „Скай Лайнс“ за пансионно училище в Нидерландия :

Показване на единичен резултат