Изберете страница

Висше образование в Чехия

Интересът към висше образование в Чехия се засилва всяка измината година. Университетите в страната предлагат достъпно образование, а такисте са повече от приемливи.

Икономиката в Чехия е една от най-развитите в региона на Централна и Източна Европа, а безработицата е под 3%. По качество на живот Чехия не отстъпва на страни като Германия, Англия, Испания, Португалия. Това са някои от многото предпоставики за все по нарастващия интерес на българските кандидат-студенти към висше образование в Чехия.

Чехия се слави като перспективна държава с бързи темпове на развитие, в която образованието е на почетно място. След завършване на висше образование в Чехия много от младежите имат възможността да натрупат международен опит, защото в страната се намират много централни офиси на мултинационални компании като IBM, Hyundai, Volkswagen, ASUS, Renault, Citroen и други. Тези гиганти често взимат студенти за стажанти, които в последствие могат да продължат кариерното си развитие на ключови позиции.

Някои висши учебни заведения като ŠKODA AUTO University предлагат студентски стажове като част от редовната бакалавърска програма. Така осен академични познания висшето образование в Чехия е свързано и с една добра практическа насоченост.

Показване на единичен резултат