Изберете страница

Езикови ваканции

езикови ваканции

Езикови ваканции в чужбина от 8 – 18 години

Летните езикови ваканции и лагери за деца в чужбина умело съчетават обогатяване на езиковите познания със забавление и създаване на нови приятелства от цял свят.

Какво представляват езиковите ваканции и лагери за деца?

За малките приятели на чуждите езици се организират специални езикови ваканции и лагери в Англия, Малта, Швейцария, Испания, България, Германия, Австрия, ФранцияСАЩ, Италия и Португалия. Езиковите курсове дават възможност на децата и младежите да усъвършенстват езиковите си познания и да се развият и обогатят като личности. Известно е, че чуждият език престава да бъде непознат когато се преподава и използва в естествена среда, като част от ежедневието. Точно това предоставят езиковите ваканции и лагери в чужбина. Когато участват в интересни игри, забави и спортни занимания в компанията на свои връстници от цял свят, децата естествено се предразполагат да използват изучавания език. Докато са на езикова ваканция, те имат уникалната възможност да създадат нови приятелства, да разгледат забележителностите на съответната страна и да опознаят местните обичаи и култура. Така те се завръщат у дома с много нови знания, самоувереност и впечатления.
Покажи повече...

Повече за колежите, предлагащи езикови лагери

Училищата са признати от международни организации като British Council, English UK, FIYTO, ALTO, IALC в предлагането на образование в чужбина за деца. Те са с дългогодишни традиции и опит в организирането на езикови ваканции и лагери за деца в чужбина. Предлагат разнообразни и интересни курсове по английски език, немски език, френски език и испански език. Тези колежи предлагат безопасно и спокойно местоположение, така че децата да се чустват уютно и комфортно. Групите за обучение са малки, а учебните зали са модерни и комфортни. Те предоставят интернационална среда, което е предпоставка за нови и интересни запознанства. Училищата предоставят чудесни условия в спортните си бази както и отлична сигурност и безопасна среда чрез 24-часово наблюдение и съпорт от педагози.

Развлекателна програма

Изучаването на избрания език продължава извън класните стаи. Участвайки в различни забавни мероприятия като игри, музикални и театрални вечери, партита, фестивали, конкурси, децата затвърждават и обогатяват придобитите знания по интересен и достъпен начин.

Програми

Езиково обучение

В повечето детски езикови ваканции изучаването на съответния език е в рамките на 15–20 часа седмично. Занятията се водят от квалифицирани преподаватели, специално подготвени да преподават на деца. За да бъде обучението приятно и ползотворно обучението се провежда под формата на игри, като за целта се използват съвременни интерактивни средства и методи на преподаване. Групите са от максимум 15 ученика и се формират в зависимост от възрастта на учениците и нивото им на владеене на езика, установено чрез входящ тест. Обучението завършва с финален тест, като се издава сертификат за участие в програмата.

Спортна програма

Акцентът при тези езикови ваканции в чужбина е върху усвояването на езика в условия на активни спортни занимания, провеждани от квалифицирани треньори. Децата могат да практикуват спортове като баскетбол, волейбол, футбол, скуош, тенис, водни спортове, спортно ориентиране, голф, конна езда и др.

Екскурзии по време на езиковите ваканции

Съчетаването на учебните занимания с екскурзии позволява на учениците да се насладят изцяло на преживяването да учат в друга страна. Те са важна част от програмата и включват разглеждане на културни и исторически забележителности, посещаване на атракции и интересни градове, както и участия в национални фестивали. По този начин децата опознават миналото на страната, бита и културата на местните хора и разширяват своите хоризонти. Колежите всяка седмица организират 1 или 2 целодневни екскурзии през почивните дни и няколко полудневни през следобедите.

Примерна седмична програма

9.30 – 12.30

13.30 – 15.30

15.45 – 18.00

19.00 – 21.00

Събота

Отпътуване от София

Посрещане на летището и настаняване

Неделя

Приемен тест

Запознаване с училището и правилата Екскурзия (на всеки 2 седм.)

Парти за добре дошли

Понеделник

Учебни занятия

Баскетбол

Плуване

Интернационална вечер

Вторник

Компютърно обучение

Караоке

Сряда

Полудневна екскурзия до местни забележителности

Барбекю

Четвъртък

Тенис

Спортни състезания

Вечер на талантите

Петък

Плаж

Театрални представления

Дискотека

Събота

Целодневна екскурзия до прочут град или забележителност

Парти за довиждане (последна седмица)

Настаняване

Настаняването е много важна част от езиковата ваканция в чужбина. В повечето случаи учениците се настаняват в общежитие към колежа или в специално подбрани гостоприемни семейства. И в двата случая училищата имат назначени педагози, които се грижат за правилното разпределение, удобството и уюта на децата. Обикновено в една стая се настаняват ученици от различни националности, за да се стимулира употребата на изучавания език. Децата са разделени по възрастови групи и пол. Изключения от тези правила са възможни с предварителна заявка.

Общежитие

Обикновено общежитията се намират в сградата на самото училище или в непосредствена близост до него. Този тип настаняване се препоръчва за по-малките и не толкова самостоятелни деца, като по този начин те могат по-лесно да се адаптират към средата, имат лесен достъп до базите и съоръженията на колежа и могат да общуват със свои връстници от различни националности. Настаняването се извършва в светли, приятни и удобно обзаведени стаи с 2–6 легла.

Семейство

Семействата са внимателно подбрани от колежите и домовете им се намират в непосредствена близост до училищата, от 5 до 30 минути пеша от тях. Благодарение на опита и изключителната добронамереност на домакините, децата се чувстват като у дома си. Те упражняват използването на езика в уютна и спокойна атмосфера, като споделят новите си впечатления и преживявания с приемното семейство. Стаите са комфортни и осигуряват всички необходими удобства за обучение и отдих.

Хранене

И при двата типа настаняване са осигурени закуска, обяд и вечеря. Когато децата са настанени в семейство, обядът през седмицата е или пакетиран, или може да се извършва в базата на училището. В дните на целодневните екскурзии се предлага пакетиран от приемното семейство обяд.

Пътуване

В повечето случаи децата пътуват от България в малки групи, съпровождани от български педагог, но по-самостоятелните деца могат да пътуват индивидуално. Във всички случаи е гарантирана сигурността и безопасността на учениците от посрещането до изпращането им на летището в другата държава. За времетраенето на престоя им, учениците са под постоянно наблюдение и контрол от страна на квалифицирани преподаватели.