Изберете страница

Пансионни училища в Гърция

Придобиването на средно образование в Гърция е много привлекателна възможност за българските ученици. Нашата съседка е една от страните с голям брой ученици в пансионни училища. Самите пансионати са над 20, разположени основно около Атина и Солун.

Повечето пансионати за средно образование в Гърция предлагат обучение на гръцки и на английски език. Има много интернационални училища, чиито образователни програми са изцяло на английски език.

Едно от предимствата на избора на средно образование в Гърция е високата академичност, която предлагат бординг училищата в страната. Друго предимство е близостта до България, което е безспорно преимущество за ученици на по-малка възраст. Южната ни съседка предлага международно образование на своите ученици. Обучение за International Baccalaureate диплома се предлага в американското училище Pinewood School, намиращо се в прекрасния пристанищен град Солун.

Разгледайте възможностите за обучение в пансионни училища и в други европейски държави – Австрия, Англия, Германия, Испания,Франция и Швейцария.

Показване на единствения резултат