Изберете страница

SEK – International School Dublin

Местоположение: Lower Windgates, Windgate, Co. Wicklow, Ireland

Възраст на учениците: 11 – 18 г.

Годишна такса: EUR 31 000 – 35 000

Образователни програми: Middle Years Programme (MYP) and Diploma Programme (DP)

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

SEK – International School Dublin се намира в красива местност в графство Уиклоу върху площ над 20 хектара. Местността известна като „Градината на Ирландия“ е недалеч от Атлантическия бряг и на 30 км от Дъблин. Графството е селектирано като едно от най-добрите места за живеене в света.

За училището

Училището е основано през 1981 г. като основната му сграда е построена през 1860 г. и е в грузински стил. Модерните пристройки са оборудвани с широк спектър от съвременни технологични ресурси и лаборатории. Външните съоражения на училището включват: тенис кортове, баскетболни, футболни и ръгби игрища, както и обширни зелени площи предназначени за спорт и отдих. Училището е първата образователна институция в Ирландия легализирана да обучава своите възпитаници по програмата IB. Голямата библиотека на училището разполага с над 3760 издания на английски, испански, френски и немски език.

Учебни програми

Основната програма на обучение е IB.

Настаняване

По-малките учениците се настаняват във внимателно селектирани ирландски приемни семейства, за да се гарантира възможността за усвояване на местните език, обичаи и начин на живот. Учениците в последните две години на обучение могат да бъдат настанени и на общежитие.

Спорт и развлечения

Всяка събота учениците имат възможност да посетят музеи, художествени галерии и места от културен интерес, както в Дъблин така и в местностите около училището. Всеки срок се организират екскурзии с цел опознаване на основните градове в Ирландия. В училището се предлагат: футбол (отбора на училището взима участие в местната шампионска лига), баскетбол, хокей, ръгби, тенис, конна езда, голф, зумба, йога, рисуване, театрално изкуство и уроци по пиано. Всяка година SEK – International School Dublin участва активно в програмата за културни събития в Дъблин, която включва посещение на пиеси, концерти и изложби в научната галерия на Trinity College Dublin.

Изисквания за прием

При кандидатстване се предоставя академична справка за последните 2 години на обучение, препоръка от учител и се полагат входящите изпити на училището. Успешните кандидати преминават и интервю по Скайп.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на SEK – International School Dublin в България.

Висше образование, education in London, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина