Изберете страница

Lyceum Alpinum Zuoz

Местоположение: Зуос, Швейцария

Възраст на учениците:  6-9г.( дневна форма на обучение) и 10 – 16 години

Продължителност: 2 – 4 седмици

Периоди: 07.07 – 02.08.2024г.

Език: Немски език, Английски език, Френски език

Език

, ,

Възраст на детето

Ценови диапазон 2 седмици

Местоположение

Alpinum Zuoz е с прекрасно местоположение в Швейцарските Алпи – в непосредствена близост до известния ски курорт Сент Мориц. Лятото се организират езикови ваканции.

Училището

Базата на Lyceum Alpinum Zuoz  и спортните площадки към него заемат обширен терен от 70 000 кв.м, с изгледи към живописното алпийско селце Зуос. Разполага с ледена пързалка, тенис кортове, футболно игрище, стена за катерене, игрища за крикет и хокей, както и голям гимнастически салон с фитнес зала. Уникално е, че има собствено игрище за голф – най-голямото и популярно в района.

Програми

Summer Camp (10-16 г.)

Сутрешната програмата включва една от двете опции:

  • Езиково обучение по немски, английски или френски език –  Включени са 28 урока на седмица с допълнителни 8 часа за самоподготовка;
  • Digital Skills –  Robotics & Programming Digital Skills – TechSpark Academyдигитални умения и програмиране с Python, дигитални истории със Scratch, сглобяване и програмиране на робот.

Следобедни активности – учениците могат да изберат една от следните програми:

  • Sports & Activities – Учениците ще се занимават с различни видове спорт, от които въжен парк, приключения в природата, боулинг и катерене на закрито, стрелба с лък паркур на открито, плуване, голф, отборни игри, мини олимпийски игри и др.
  • Acting & Filmmaking – Джан Франко Торди („Бандата на Оушън“ и други холивудски продукции, както и възпитаник на Lyceum Alpinum) ще се върне в стария си дом за няколко седмици това лято и ще поеме ръководството на филмовата работилница в летния лагер. Децата изучават езика на тялото, как да се представят пред и зад камера, да изпълняват роля, да работят с режисьор и в екип на сцената. (Тази активност се предлага основно на английски език.)
  • Golf Training – Включени са 3 часа на ден тренировка в група от 10 деца, разпределени според нивото им.
  • Milan Academy Football Camp – Включени са всекидневни тренировки по футбол в общо 18 сесии за двуседмичен лагер, водени от висококвалифицирани професионални треньори с дългогодишен опит от Milan Academy Junior Camp. Приемат се деца на всички нива и се практикуват умения като контрол на ориентацията на топката и тялото, подаване и получаване, координационни умения и тренировки, финтове, дрибъл, индивидуална тактикаи отборна и игра. Точност и мощ при стрелба, и др.

Junior Day Camp ( 6 – 9г.) – Дневна форма на обучение за по-малките деца, която включва уроци по немски или английски език сутрин и разнообразна следобедна програма с активности – катерене на закрито, рафтинг, въжен парк, приключения в природата, боулинг и други.

Настаняване 

Учениците на Lyceum Alpinum Zuoz се настаняват на пълен пансион в общежитие към училището в единични или двойни стаи.

Екскурзии

Всеки следобед децата се включват в разнообразни допълнителни дейности и игри, както екскурзии и приключенски занимания през уикендите..

Такси

Програма 2 седмици 4 седмици
Summer Camp CHF 5200 CHF 10400

 

  • Трансфер от/до летище Цюрих – включен в цената в определени часове на пристигане и заминаване.
  • Junior Day Camp – CHF 900/ на седмица.
  • Голф оборудване под наем – CHF 360/ за периода на лагера.

 

Още езикови ваканции на френски език може да намерите тук.

Още езикови ваканции на английски език може да намерите тук.

Още езикови ваканции на немски език може да намерите тук.