Изберете страница

Collège du Léman

Местоположение: Женева, Швейцария

Възраст на учениците: 8 – 18 години

Продължителност: 2 – 6 седмици

Период: 02.07 – 20.08

Език: Английски език и Френски език

Език

,

Възраст на детето

Ценови диапазон 2 седмици

Местоположение

Центърът за езикови ваканции Collège du Léman се намира в Женева, която е столицата на френскоговорящия регион Романдия, в Швейцария и седалище на най-значимите международни организации като Международният червен кръст, Световната търговска организация и европейската централа на Обединените нации. В сравнение с други международни метрополиси, Женева е малък град, но изключително популярен с топлото си гостоприемство, космополитна атмосфера и не на последно място – луксозната часовникарска индустрия.

Училището

Collège du Léman е реномирано училище с изключително модерни условия за академични и спортни занимания през лятната ваканция. Съоръженията включват компютърна зала, библиотека, арт студио, фото лаборатория, спортна зала, бейзбол игрище, плувен басейн и открити площадки за волейбол и баскетбол. Базата на колежа се разпростира върху 80 декара площ, на 9 км от центъра на Женева.

Настаняване

Курсистите се настаняват на пълен пансион в отделни общежития за момичета и момчета в стаи с 2-4 легла. Храненето се извършва в столовата на училището.

Програми

Summer Camp – лятното училище на College du Leman дава възможност на курсистите сами да изберат своята мечтана ваканция, като комбинират обучение по английски или френски език или любим предмет, с разнообразна спортна и развлекателна програма в следобедните часове. Децата могат да изберат по една сутрешна и една следобедна активност на седмица, както следва:

Сутрешни активности (програма Summer Camp):

 • French/ English language – 20 часа (по 60 минути) подготовка по английски или френски език с фокус върху подобряване на комуникационните умения на курсистите.
 • Arts and Crafts – изучаване на различни стилове на рисуване и нови техники на рисуване, създаване на ръчно изработени предмети и посещение на музея на изкуствата.
 • Circus – потопите се в света на цирковите техники, с изучаване на жонглиране, баланс, акробатика и въздушни обръчи.
 • Computer Programming – научете всичко за кодирането и разработването на софтуер.
 • Create your Start-up (за деца на 10 г.+) – курсистите преминават през необходимите стъпки за създаване на собствен предприемачески проект.
 • Multi Sport – програмата включва занимания по футбол, баскетбол, волейбол, плуване и други игри на открито.
 • Robot Mash up – битки с роботи и iPad състезания с три роботизирани системи: SamLabs, Neuron и Make X.
 • Science Lab – изполват се основни научни похвати и експерименти в училищната лаборатория.

Следобедни активности (програма Summer Camp):

 • Arts and Crafts – изучаване на различни стилове на рисуване и нови техники на рисуване, създаване на ръчно изработени предмети и посещение на музея на изкуствата.
 • Multi Sport – програмата включва занимания по футбол, баскетбол, волейбол, плуване и други игри на открито.
 • Champion League – футбол с лицензирани треньори.
 • Dance – изучаване на стъпки и нови хореографии.
 • Dessert Master Chef – изкуството на приготвянето на сладкиши и шоколад със Себастиен Брокар, френски шампион по десерти и неговия екип. Всеки следобед нова тема: макарони, шоколарови сладкиши, шоколад, плодов десерт.
 • Drama – часове по театрално изкуство и участие в представление.
 • Drone Adventure (за деца на 11 г.+) – ще се научите и усетите тръпката от пилотиране дронове.
 • Fitness Club (за деца на 14 г.+) – здрав ум в здраво тяло.
 • Future Leaders (за деца на 10 г.+) – разглеждат се различни стилове лидерство, обучението протича в и извън класната стая, както и има включено посещение на базата на ОН.
 • Virtual Reality Creator Lab (за деца на 10 г.+) – създаване на собствена игра Among Us във виртуална реалност и навигиране със слушалките Oculus.
 • Water Activities – водни игри на езерото Женева, сред които standup paddle и кану.
 • Premium Options*: висящ трапец, голф в Geneva Country Club, конна езда, водни спортове на Женевското езеро, тенис.

 

Excursion Trip – Experience Switzerland (8 – 18 г.) – обиколка на най-красивите кътчета в страната, ще се насладите на езера, планини, средновековни забележителности, музеи и много други! Програмата се провежда в периода: 13 – 20 август.

Pre-University (16-18 г.) – динамична и вълнуваща програма за мотивирани и иновативни тинеджъри, които се подготвят за бъдещата си кариера в университета.Pre-University е съвкупност от академична програма и забавни активности на открито в кампуса или на Женевското езеро. Организирана в партньорство с Bucksmore Education, програмата насочва учениците да участват в академични и теоретични уроци в рамките на три направления: Бизнес и Финанси, Международни отношения и право, Медицина.Провежда се в периода 16 – 29 юли.

Discovery Camp (8 – 14 г.) – програмата се провежда като Day Camp (дневна форма на обучение), включени са забавни активности и спорт, без обучение по език:

 • Multi-Activities – разнообразни активности по избор. Провежда се в периода: 17-21 април.
 • Outdoor Fun – вълнуваща програма с активности на открито (посещения на аквапарк, лабиринт парк, плажа на Женева и др). Провежда се в периода: 26 юни – 14 юли.

Juventus Academy Geneva (8 – 14 г.) – програмата се провежда през месец октомври като Day Camp (дневна форма на обучение) от понеделик до петък и е отворена за момчета и момичета, без значение от достигнатото ниво на игра.

Екскурзии 

Екскурзии за програмата Summer camp до градовете Интерлакен, Люцерн и Зермат, музея на известната марка часовници Омега в Биен, Олимпийския музей в Лозана и една от прочутите шоколадови фабрики в Швейцария.

Такси

 Програма 2 седм. 4 седм.
Summer Camp CHF 5990 CHF 10750
Pre-University CHF 5990

Допълнителни такси:

 • Трансфери от/до летището в Женева са включени в цената в дните за пристигане и заминаване.
 • Допълнителни активности – Premium Options* – CHF 800/на седмица; Excursion Trip – CHF 3650/ на седмица – 13.08.-20.08.; Discovery Camp 8-14 г. (дневна програма) – CHF 725 / седмица.

 

Още езикови ваканции на френски език може да намерите тук.

Още езикови ваканции на английски език може да намерите тук.

education in London, Висше образование, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия