Изберете страница

Collège et Lycée Saint-Charles

Учебно заведение: Collège et Lycée Saint-Charles

Местоположение: Porrentruy, Switzerland

Възраст на учениците: 13 – 18 г. (IB Programme); 10 – 20 г. (Swiss Matura)

Годишна такса: CHF 75 000 – CHF 88 000

Образователни програми: Swiss Matura (in French); Bilingual Swiss Matura (in French and in English); International Baccalaureate (IB) Diploma in English

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Основано през 1897 г., Collège et Lycée Saint-Charles е селективно училище, разположено в кантона Юра, Швейцария, в близост до летището в Базел. Заобиколено със зеленина, училището се намира в подножието на великолепен замък. С близо около 7000 жители, малкият град е известен със своите многогодишни традиции в сферата на образованието, отвореността си към широкият свят и призванието си да стимулира жаждата за знания.

За училището

Модерният кампус на училището се състои от административна сграда, сграда, в която се провеждат учебните занятия, красив параклис и спортният комплекс наречен Léon Burrus. Към днешна дата тук се обучават около 150 ученици от цял свят. Класовете са организирани в групи от не повече от 10 ученика. 100% от завършилите са приети в университет, като 90% продължават образованието си в швейцарските университети, които са едни от най-селективните в света. Някои от завършилите успяват да влязат и в Stanford University.

Учебни програми

Обучението е по швейцарската образователна система- Swiss Matura или по международната програма IB. Учениците започват изучаването на английски и френски език още от 10 г. възраст в началното училище, което дава възможност на чуждестранните възпитаници да имат достъп до швейцарски университети, след като получат своята швейцарска диплома за средно образование, без да се явяват на кандидатстудентски изпити. Благодарение на партньорството с други училища, възпитаниците на Saint-Charles имат възможност да изучават интензивно немски и испански език.

Настаняване

Момчета и момичета се настаняват отделно в самостоятелни стаи. На разположение на учениците в общежитията са занималня и библиотека. През свободното си време учениците, могат да използват фитнес, вътрешен плувен басейн и помещенията за отдих.

Спорт и развлечения

Училището предлага голямо разнообразие от спортни занимания, както индивидуални, така и групови. В свободното си време учениците могат да се занимават и с балет, хорово пеене, театър, филмово изкуство и други. Ежеседмично се организират и екскурзии до местни забележителности.

Изисквания за прием

Училището приема само по 25 нови ученика всяка година, като кандидатите полагат входящи изпити по английски и/ или френски език и математика. Също така се изискват: академична справка от текущото училище за последните 2 години, препоръка от учител от текущото училище, мотивационно писмо, интервю.

education in London, висше образование в Италия, Висше образование, Висше образование в чужбина