Изберете страница

A+ World Academy (High School at Sea)

Учебно заведение: A+ World Academy

Местоположение: корабът Sorlandet

Възраст на учениците: 16 – 19 г.

Годишна такса: EUR 57 900

Образователни програми: Advanced Placement (AP)

Уебсайт: http://www.aplusworldacademy.org

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

A+ World Academy е пансионно училище на кораб. Непотворимата учебна база е разположена на един от трите най-стари норвежки плавателни съда – Sorlandet. През последните 90 години той е приветствал повече от 10 000 ученика, обучавани за навигатори, инженери и моряци. Корабът все още се експлоатира и е известен като първият норвежки плавателен съд, който завършва своето околосветско пътешествие през 2017 г. с 50 ученика на борд.

За училището

A+ World Academy е уникално училище-интернат с екзотичен маршрут и учебна програма, предлагаща подготовка за Advanced placement high school диплома. Училището, основано през 2015 г. от фондацията Sorlandet, е създадено  с цел да се удължи експлоатацията на кораба и да се осигури неговата поддръжка, като в същото време се използва и за обучение по програмата Advanced Placement. Приемат се по 50 деца годишно. Oфисите на ръководството на академията са разположени в Кристиансанд, град в южна Норвегия.

Учебни програми

Учениците на екзотичното пансионно училище на кораб следват стриктна академична програма. Тя комбинира курсове за Advanced Placement диплома и курсове, разработени от Канадското министерство на образованието в Албърта, Канада.

Учениците имат възможност да избират предметите, които да изучават, в зависимост от индивидуалните им интереси и кариерни предпочитания. Методиката на преподаване е традиционна, но самото обучение се извършва по време на плаване. Преподавателите на борда се грижат за децата денонощно. Заедно с академичната подготовка учениците взимат дейно участие в плаването и в поддръжката на самия кораб.

Настаняване

Учениците спят в хамаци по време на плаване и в легла, когато корабът акостира в пристанище. Момчета и момичета обитават отделни спални помещения. Плавателният съд разполага с 6 бани и 6 тоалетни. Има и обособено перално помещение.

Спорт и развлечения

Учениците прекарват свободното си време в игри, музикални вечери, гледане на филми на палубата или плуване в морето при подходящи времеви условия.

Предлагат се и допълнителни активности: кулинарни занимания, йога, курсове по фотография,  различни видове спорт – аеробика, кросфит, бягане и плуване по време на котва.

Когато корабът спре на пристанище, децата прекарват време в екскурзии – плажуват, гмуркат се, наслаждават се на местната кухня, посещават местните музеи и опознават местните бит и култура.

Освен всичко останало, учениците отделят време  за проучвания, упражняват се да пишат академични есета и попълват  апликационни форми за кандидатстване в университети.

Изисквания за прием

  • попълване на апликационна форма и заплащане на такса от EUR 150;
  • академична справка;
  • препоръки от преподавател;
  • есе на тема по избор (300 думи);
  • сертификат за владеене на английски език (C1 – (CEFR), 6,5 (IELTS) или 80 (TOEFL);
  • Skype интервю;

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на A+ World Academy в България.

education in London, Висше образование, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина