Изберете страница

Hamelin-Laie International School Barcelona

Учебно заведение: Hamelin-Laie International School Barcelona

Местоположение: Barcelona, Spain

Възраст на учениците: 14 – 18 г.

Годишна такса: EUR 38 000

Образователни програми: IB Diploma, Bachillerato Nacional

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Hamelin-Laie International School Barcelona е колеж, разположен в безопасен район само на 5 мин. от Средиземно море в близост до много магазини, кафенета и ресторанти. Центъра на Барселона е само на 20 мин. път с влак.

За училището

Училището е основано през 1988 г. като частна образователна институция и се присъединява към групата на Nord Anglia Schools през юли 2022. Тук се обучават около 1400 ученика от 48 държави. Реновирано през 2015 г., Hamelin-Laie дава възможност на своите възпитаници да имат едно отлично образователно изживяване сред впечатляващи нови съоръжения, разпределени на четири етажа с красива библиотека и специална зала за шах с изглед към морето.

Учебни програми

Официалният език на преподаване е английски език, като учениците между 14 и 16 г. възраст изучават някои предмети на испански и каталонски език, с цел усвояване на езика и приспособяване към испанската култура. В последните две години на обучение по програмата IB обучението е изцяло на английски език, като има възможност да се вземе и двуезична диплома.

Настаняване

В пансиона може да се настанят до 50 деца, като момчета и момичета са отделно. Стаите са самостоятелни, всяка със собствен санитарен възел. Сградата на общежията е разположена само на 5 мин от плажа. Културното богатство на Барселона е признато по целия свят и учениците в Hamelin-Laie имат възможност да се насладят на живота в този оживен и вълнуващ град. Посещения на музеи, художествени галерии, концерти, ресторанти и културни събития са част от ежедневието на живота в пансиона на училището.

 Спорт и развлечения

Следобедните спортове и развлечения включват: футбол, баскетбол, волейбол, каране на кънки, балет, танци, клуб по дебати, роботика, работа по училищното списание, клуб по природни науки, математически клуб, дизайн на видео игри, ветроходство, конна езда, голф и др.

Изисквания за прием:

  • изпит по английски език или сертификат на Кеймбеидж за достигнато ниво;
  • интервю;
  • мотивационно писмо;
  • академични справки за две години назад.
Висше образование, education in London, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина