Изберете страница

Tersac School

Учебно заведение: Tersac School

Местоположение: Меян-сюр–Гарон, Франция

Възраст на учениците: 11 – 18г.

Образователни програми: French Baccalaureate

Годишна такса: EUR 25 950 – EUR 29 610

Уебсайт: https://www.tersac.com

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Tersac School е престижно частно пансионно училище, основано през 1964 година. Впечатляващ е фактът, че всички възпитаници на училището преминават с високи резултати изпитите от програмата French Baccalaureate. Tersac School е традиционно училище и едновременно с това лидер в иновативната педагогика, което осигурява желания баланс между сериозно академично обучение и извънкласни занимания (спорт, културни събития, клубове по интереси). Освен това е едно от малкото френски училища с настаняване на пълен пансион за деца между 11 и 18 години. Всичко това прави Tersac School училище, което вярва в ценности като уважение, себеразвитие, взаимопомощ и сигурност. Класовете са малки – до 16 ученици. Това, заедно с отдадените и мотивирина учители, създава перфектен баланс между академичното развитие и извънкласните дейности.

Tersac School се намира в живописното градче Мелан-сюр–Гарон, между Бордо и Тулуз, само на час път от международното летище Мериняк. Местоположението на града в Югозападна Франция му осигурява много предимства като отдалеченост от градския шум и стрес и осигуряване на здравословна среда за живот и учене.

Програми

FRENCH BACCALAUREATE (secondary school diploma)

Френската диплома за средно образование е задължителен елемент при приема     във френски университети. Тя осигурява сериозна академична подготовка и е призната в цяла Европа. Всеки, който има високо ниво по френски език, може да учи по френската система за диплома за средно образование (11-12-13 клас). Предимства на Baccalaureate са, че стимулира критическо мислене и изследователска дейност, които развиват персонални идеи и мнение.

Училището предлага още курсове по време на ваканциите, френски като чужд език и спортна програма. Учениците могат да посещават занятия по международни отношения и да ползват услугите на личен педагог.

Настаняване

Настаняването в Tersac School може да е на пълен пансион в общежития, които са разделени на момичета и момчета, в стаи за 4-5 или 6-8 деца, или в приемно семейство. Семействата се избират внимателно от училището и могат да бъдат от английски, немски, френски и друг произход. Стаите са удобни и са подходящи за едно или повече деца, в зависимост от семейството. Приемните семейства са отговорни за воденето и прибирането на децата до и от училище, както и за осигуряването на закуска.

Спорт и развлечения

Tersac School предлага възможност да се практикуват различни видове спорт на високо ниво. Децата могат да участват и в няколко френски шампионата – по ръгби, голф, конна езда, бойни изкуства. През учебната година има две ключови събития – Race и Game of Soule. Те са определящи за училището, защото позволяват на учениците, учителите и директорите да се срещнат в неформална обстановка.

Всеки следобед се организира културно или спортно събитие (от лека атлетика, спортно бягане, стречинг, бейзбол баскетбол, волейбол, футбол, ръгби, фехтовка).

Изисквания и прием

В случай, че ви интересуват изискванията за прием в престижното частно пансионно училище Tersac School, се свържете с екипа на агенция „Скай Лайнс“. Ние ще ви съдействаме безплатно като официален партньор на училището за България.

Висше образование, Висше образование в чужбина, education in London, висше образование в Италия