Изберете страница

King Edward’s Witley

Учебно заведение: King Edward’s Witley

Местоположение: Годалминг, Съри, Великобритания

Възраст на учениците: 11-18 г.

Годишна такса: GBP 38 205 – 38 955

Образователни програми: GCSE, Pre-A-level, A-level

Уебсайт: http://www.kesw.org

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

King Edward’s School Witley е основано през далечната 1553 и се уповава на дългогодишен опит и традиции, върху които в наши дни гради бъдещето на своите възпитаници. Първокласното училище за средно образование за момчета и момичета на възраст от 11-18 год., разполага с отлични съоръжения и висококвалифицирани преподаватели. Тази комбинация допринася за възпитанието на децата и са гарант за тяхната успешна реализация и бъдещи перспективи. Това е едно от най-големите пансионни училища в югоизточна Англия с ученици от цял свят. Неговият разнообразен социален, културен и етнически произход го нареждат сред най-интегрираните училища в страната.

Местоположение

Елитното училище за средно образование King Edward’s Witley е идеално разположено в живописната провинциална местност на границата на графствата Съри и Съсекс. Едно от преимуществата му е, че се намира близо както до южното крайбрежие на Великобритания, така и до централен Лондон.

Учебни програми

Подготовка за изпитите GCSE, дългосрочно обучение (повече от една година), краткосрочно обучение (за един срок или една година), обучение по британската програма A-level и програма “Английски като втори език”. Предлагат се и стипендии за ученици с отличителни академични постижения и артистични и музикални заложби.

Настаняване

Момчетата и момичетата на 11 и 12 годишна възраст се настаняват в отделни общежития: в Copeland (за момичета) и в QMH (за момчета). Това им осигурява достатъчно пространство, време и учителски грижи да се интегрират безпроблемно в условията. След девети клас, момчетата и момичетата се настаняват в осем модерни общежития. Те разполагат с отделни помещения за учебни занимания и отдих. Общежитията са построени като скачени сгради и това позволява момчетата и момичетата да общуват напълно свободно. За всяко общежитие има отговорни домакини, които откликват на нуждите на учениците. Общежитията постоянно се обновяват, като през 2010 год. предстои цялостна смяна на обзавеждането – първия етап от дългосрочна програма за подобрения.

Спорт и развлечения

Участието в спортни прояви е важна част от програмата за извънкласни занимания в на учениците. На децата се предоставя възможността да вземат редовно участие в следните сортове: крикет, футбол, хокей, баскетбол, тенис и водни спортове. Училището разполага с отлични спортни съоръжения, които включват закрит басейн, модерен спортен център, игрища за скуош, танцово студио, голямо игрище за крикет с изкуствена трева и спортни площадки на открито.

Изисквания и прием

От международните кандидати се изисква да положат изпит по английски език и математика. Основната част от изпита по английски е четене с разбиране, за която се използват текстове от ежедневието като статии от вестници. Изпитите могат да се положат в офиса на „Скай Лайнс” в София или в самото училище.

Висше образование, education in London, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия