Изберете страница

MPW Colleges

Учебно заведение: MPW Colleges

Местоположение: Лондон, Кеймридж, Бирмингам (Великобритания)

Възраст на учениците: 16+ год.

Годишна такса: GBP 22 383 – 29 715

Образователни програми: Pre-programmes, GCSE, A Level, A Level Retakes, Foundation, Easter Revision

Уебсайт

Местоположение

Организацията разполага с три локации:

MPW London се намира в престижния лондонски квартал Южен Кенсигтън, в непосредствена близост до най-големите културни забележителности на английската столица. Колежът се помещава в 3 красиви сгради от 19 в, които са напълно реновирани и впечатляват с уникалната си архитектура. На разположение на учениците са модерни класни стаи с интерактивни бели дъски и аудиовизуална техника, 5 учебни лаборатории, компютърни зали, ателиета по керамика, фотографска лаборатория и 3 библиотеки.

MPW Cambridge се намира в 4-етажна Викторианска сграда в Brookside, на пешеходно разстояние от центъра на Кеймбридж. Класните стаи са светли и просторни, повечето с интерактивни бели дъски и аудиовизуална техника. На разположение са още 3 учебни лаборатории, арт студио, 2 зали за самоподготовка с компютри, онлайн библиотека, кафетерия и изпитен център.

MPW Birmingham се намира в югозападната част на Бирмингам, в спокойния квартал Edgbaston. Материалната база включва модерни класни стаи с интерактивни бели дъски, библиотека, стая за отдих, учебни лаборатории и 2 компютърни зали. Колежът дава много добра подготовка за прием в специалностите дентална медицина и медицина и има силни катедри по математика, социални и хуманитарни науки.

За организацията

MPW Colleges е образователна организация, основана през 1973 г. от трима възпитаници на университета Кеймбридж (Mander, Portman, Woodward), с 3 кампуса във Великобритания – Лондон, Кеймбридж и Бирмингам. Всеки един от трите колежа разполага с отлична база и предлага индивидуален подход в стимулираща и спокойна учебна среда. Училището предлага академичните програми GCSE, A Level, A Level Retakes, Foundation и Easter Revision. Най-много ученици се обучават по програмата A Level. Обучението в колежите на MPW e в малки групи до 8-9 ученика. Съотношението ученици от Великобритания и чужбина е 60-40%. Всяка година се приемат до 150 ученика от цял свят.

Настаняване

Настаняване се предлага на учениците, които имат навършени 16 г., в общежития, грижливо подбрани приемни семейства или самостоятелни квартири.

Спорт и развлечения

Предлага се разнообразна програма от извънкласни занимания – спортове, участие в разнообразни клубове по интереси (дебатиране, фотография, модел на Обеднинените нации и др.). Редовно се организират посещения на културни прояви и исторически забележителности.

Изисквания за прием

Представя се академична справка за последните 2 години и се полага изпит по английски език или се предоставя сертификат за владеене на езика (IELTS). Провежда се и скайп интервю.

висше образование в Италия, education in London, Висше образование в чужбина, Висше образование