Изберете страница

Brillantmont International School

Местоположение: Лозана, Швейцария

Възраст на учениците: 13-18 г.

Годишна такса:CHF 87 000 – CHF 96 000

Образователни програми: IGCSE, A Level, American High School Diplomа, зимни и летни езикови курсове

Уеб сайт: https://www.brillantmont.ch/

За училището 

Brillantmont International School е основано преди близо 150 години и това го прави едно от най-старите пансионни училища в Швейцария. Колежът и до днес е на фамилията, която го е създала през далечната 1882 година.

Кампусът е разположен сред обширни, живописни градини само на 5 минути от центъра на Лозана. Повечето от осемте му сгради датират от началото на 20 век. Зад старовремския им чар ще откриете фантастично оборудвани класни стаи, бординг помещения, спортни съоръжения, музикално студио и сцена. Учениците в Brilliantmont учат по британската образователна система, като имат допълнително изучаване на френски език. Пансионното училище предлага и американската High School Diploma Programme. След завършване, възпитаниците на швейцарския колеж са приети в престижни висши учебни заведения в Швейцария, Великобритания, Италия, Канада и САЩ.

 

Учебни програми

Пансионните ученици в Brilliantmont могат да се обучават по програмите IGCSE, A Level и American High School Diplomа, както и да посещават специализираните летни и зимни езикови курсове на колежа.

 

Настаняване

Общежитията на Brilliantmont са разположени на горните етажи на няколко от сградите. Учениците са настанени в просторни стаи с едно, две или три легла, с изглед към Женевското езеро и Алпите.

 

Спорт и развлечения

Международното училище дава възможност да се практикуват множество спортове: футбол, баскетбол, тенис, йога, плуване, бадминтон, и конна езда. Учениците могат да се включат и в клубове по интереси, като театър и танци. През февруари се организират едноседмични ски-ваканции в Алпите, а през останалото време от годината екскурзии до Цюрих, Берн, Милано и Париж.

 

Изисквания и прием

Приемните изпити за колежа са по английски език и математика. Освен тях, кандидатите е необходимо да представят академична справка за последните 3 години, както и препоръка от учител.

За повече информация и съдействие при кандидатстване, моля свържете се с нас на info@skylines-bg.com.

Висше образование в чужбина, education in London, Висше образование, висше образование в Италия