Изберете страница

Culinary Arts Academy Switzerland

Местоположение: Le Bouveret, Brig – Switzerland

Образователни програми: Бакалавърски, магистърски програми и професионални курсове

Език на преподаване: Английски

 

 

Swiss Education Group

Culinary Arts Academy Switzerland (CAAS) e част от Swiss Education Group – най-голямата група от частни колежи в Швейцария, предлагащи голямо разнообразие от програми и специализации в сферата на туризма, хотелиерството и бизнеса. Групата включва Hotel Institute Montreux (HIM), Swiss Hotel Management School (SHMS), Cesar Ritz Colleges и Culinary Arts Academy, които попадат в ТОП 10 на най-добрите учебни заведения по хотелиерство в света!

Swiss Education Group разполага с огромна мрежа от възпитаниците по цял свят. Платформата Global Alumni Network е мощен инструмент за бивши и настоящи студенти, които се стремят да разширят своята мрежа от контакти и да се развиват професионално в Hospitality индустрията.

Това, което има най-голямо значение за образователната група, е успеха на студентите след тяхното завършване:

  • 97% от студентите завършват своето образование с поне една оферта за работа;
  • 90% от студентите заемат мениджърски позиции или имат свои собствен бизнес до 5 години след завършване;
  • 70% от студентите работят в сферата на туризма, хотелиерството или кулинарията;
  • 30% от студентите работят в сферата на консултантските услуги, финансите, образованието или здравеопазването;

Culinary Arts Academy Switzerland

Culinary Arts Academy Switzerland e едно от най-добрите школи за кулинарни изкуства не само в Швейцария, но и в света.

Според световната класация QS World University Rankings 2022 Culinary Arts Academy се нарежда на 8-мо място в света в категорията “Hospitality and Leisure Management“;

Програмите на учебното заведение съчетават висококачествено образование по кулинарни изкуства с практическо приложение на преподаваната бизнес теория.
В Culinary Arts Academy Switzerland вие не просто получавате образование от световна класа – получавате и квалификациите, които да го подкрепят. Курсовете се провеждат в партньорство както с академични, така и с индустриални партньори, което означава, че ще завършите образованието си с дипломи, които са високо ценени и признати във всяка професионална кухня по света.

Преподавателите в Culinary Arts Academy Switzerland са от световна величина. Работили са в ресторанти със звезда Мишлен, а част от тях дори са готвили за кралски особи. Партньор на Culinary Arts Academy в обучението на бъдещи кулинарни експерти е самият майстор готвач, изготвил менюто за сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън – шеф Антон Мозиман.

Академията разполага с два кампуса – в Льо Бувере и в Бриг.
В Льо Бувере се намира тренировъчният център Apicius, кръстен на известния гастроном в древен Рим – Марк Гавий Апиций. Неговото име се свързва със съставянето на най-старата колекция от рецепти в света. Центъра е замислен и разработен около учебния процес и опит на студентите. Идвайки от цял свят, те имат на свое разположение пет етажа, посветени на кулинарното изкуство, и могат да черпят вдъхновение от големите имена на швейцарската гастрономия като Irma Dütsch, Anton Mosimann, Franck Giovannini и Pauli.

Своята финална трета година студентите прекарват в Бриг, където имат възможността да управляват свой собствен ресторант, отворен за външни посетители.

Програми

Всички програми на академията са с включен стаж.

Bachelor of Arts in Culinary Arts – включва два платени стажа в Швейцария или чужбина и дава достъп до следните дипломи:

  • Bachelor of International Business (със специализация – Culinary Arts/ Pastry and Chocolate/ Vegetarian Culinary Arts) – от Culinary Arts Academy
  • Bachelor of Arts (Honours) in Culinary Arts – от The University of Derby, UK

Master of Arts in Culinary Business Management – дава достъп до следните дипломи:

  • Master of International Business in Culinary Business Management (Culinary Arts Academy)
  • Master of Arts in Culinary Business Management (The University of Derby, UK)

Swiss Grand Diploma in Vegetarian Culinary Arts

Swiss Grand Diploma in Culinary Arts 

Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts 

Настаняване

Настаняването се осъществява в кампуса на Culinary Arts Academy Switzerland и е задължително, неразривна част от обучението и живота на студентите.

Такси

45 000 – 66 000 франка/ година – включват обучение, настаняване, изхранване, медицинска застраховка, униформа, учебни ресурси и материали, iPad и др.

Стипендии

Да, до 30% от таксата за обучение.

***

За повече информация относно условията за кандидатстване в CAAS и възможностите за обучение в Швейцария, свържете се с нас >>

Категории

Висше образование, education in London, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина