Изберете страница

Griffith College

Дестинация: Дъблин, Корк, Лимерик, Ирландия
Език: Английски
Учебни дисциплини: Бизнес, Счетоводство, Изкуства, Журналистика, Медии, Дизайн, Компютърни науки, Маркетинг, Право, Анимация, Фотография, Филмова и телевизионна режисура
Видове курсове: Бакалавърски и магистърски програми
Вид обучение: Full time
Уебсайт: https://www.griffith.ie/

За колежа :

Създаден е през 1974 г. и е най-голямата независима образователна институция в Ирландия. Има 4 кампусa: два в Дъблин и по един в Корк и Лимерик. Възпитаниците му са изградили успешни кариери в разнородни сектори : счетоводство, бизнес и компютри до музика, мода, дизайн и право. Всеки кампус има уникална история и атмосфера. Griffith College предлага международно признати програми за бакалавърска и магистърска степен, допълнени от широка гама от образователни решения за професионално, краткосрочно и корпоративно обучение.
Днес има над 7000 студенти, които учат в ирландския колеж. Той е определен за образователен институт за качество и квалификации в Ирландия (QQI – Quality and Qualifications Ireland).
Предоставят се специални призове на студентите за успехи като сред наградените са Мери Макалийс, 8-ият президент на Ирландия, и нобеловите лауреати Шеймъс Хийни и Джон Хюм.
През 2024 г колежът ще отпразнува 50-годишнината от основаването си със специална церемония, за да отбележи този важен етап.

 

Кампуси :

Дъблин – Главен кампус

Основният кампус на Griffith College в Дъблин предлага широка гама от удобства. В базата са направени значителни инвестиции за общежития и конферентен център, допълващи оригиналните сгради. Историческите обекти на кампуса датират от 1813 г. и са изиграли роля както в националната, така и в местната история през последните два века. Редовно са участвали в политически събития.

Dublin City Center

Това е най-новият кампус и се намира в центъра на Дъблин, заобиколен е от най-доброто, което градът може да предложи. Лесно достъпен с обществен транспорт и предлага набор от курсове, фокусирани върху личното и професионалното развитие.

Лимерик

Разположен на O’Connell Avenue в сърцето на града, кампусът Лимерик е изящно бижу в джорджиански стил от червени тухли. Близо е до главните влакови и автобусни линии на града и е идеално разположен за тези, които искат да изпитат всичко, което Лимерик Сити може да предложи. Първоначално е създаден като Mid West Business Institute през 1988 г. за предоставяне на счетоводни програми, той бързо се разраства, за да включва широк набор от дисциплини и остава единственият независим колеж, който предлага инженерни курсове.

Корк

Основният кампус на Griffith College се намира на Wellington Road. Близо до сърцето на град Корк и на кратка разходка от централната жп гара и търговските центрове. Разположен е на пет акра е идеален за редовни и задочни студенти.

Настаняване и общежития :

*всички студенти могат и самостоятелно да се настанят и в частни квартири, ако желаят сами да го организират
*настаняването в базите е свързано с наличие на свободни места

Информация за общежития и други възможности за настаняване :

Дъблин – стаи

Корк – Deanshall, EazyCity, Hatch, Nido Student, VivaIreland, Stay Cork, приемни семейства

Лимерик – Thomond Village, Brookfield Hall, City Campus

Бакалавърски програми :

Business :

Creative Arts and Screen media

Journalism and Media communication

Law

Design

Computing Science

Останалите програми можете да разгледате тук :

Награди и признания :

През последните 40 години Griffith College е изградил завидна репутация за създаване на успешни студенти, много от които са направили видни кариери както на национално, така и на международно ниво. Училището по счетоводство на колежа е постигнало първо място в света в седем различни направления на изпитите на ACCA(Association of Chartered Certified Accountants). Студентите от юридическия факултет на колежа имат много забележителни успехи, включително спечелването на 50-то състезание по дебати на Irish Times. Завършилите Griffith College понастоящем заемат важни позиции в редица индустриални сектори, включително счетоводство, бизнес, компютри, дизайн, мода, право, музика и драма и медии.

 

Стипендии :
Колежът предлага годишни стипендии за:
  • Студенти (бакалавър), обучаващи се в кампуса в Дъблин. Стипендиите са в размер от 1000 EUR.
  • Студенти (бакалавър), обучаващи се в кампуса в Корк. Стипендиите са в размер от 25% от годишната такса за обучение.
За да се възползват от стипендиите, кандидатите трябва да заплатят депозит за запазване на място в програмата до 31 май 2024.
За поддържане на стипендиите през следващите години на обучение е необходимо студентите да постигнат минимум 60% успех от изпитите през 1-ва и 2-ра година.

 

Годишни такси :
  • Бакалавърски програми – € 6000-9000
  • Магистърски програми – € 9000-12000

Категории

Висше образование в чужбина, Висше образование, висше образование в Италия, education in London