Изберете страница

Université Catholique de l’Ouest

Дестинация: Анжé, Франция
Език: Английски
Учебни дисциплини: Бизнес администрация, Мениджмънт, Математика
Видове курсове: Бакалавърски и магистърски програми
Вид обучение: Full time
Уебсайтwww.uco.fr/

За университета

Историята на Université Catholique de l’Ouest датира още от 1373 година, когато първоначално е бил средновековен университет. През 1875 г. отново отваря врати и днес в него се обучават над 12 000 студенти. Разположен в центъра на Анжé, само на няколко минути от основната търговска зона, ресторанти, градини, банки и административни офиси, кампусът на университета преплита в себе си необичайна архитектура от стари и съвременни сгради, разположени в 5-хектаров парк.

Местоположение

Анжé е един от най-красивите градове във Франция разположен в сърцето на долината Loire, само час и половина от Париж с 15 високоскоростни железопътни връзки дневно (TGV). Анжé е известен винарски район и се нарежда на 16 място по брой на населението във Франция.

База

Базата на училището разполага с мултимедийни лаборатории, където се преподават над 12 чужди езика, 3 университетски библиотеки с над 200 000 книги, адио-визуален център, кабинети с мултимедийна техника, 10 изследователски лаборатории и безплатен Wi-Fi навсякъде. В близост до университета се намират 2 ресторанта, като в самия кампус също се предлагат храна и напитки.

Студентите, желаещи да кандидатсват за програмите, изучавани на френски език, но не с достатъчно добро владеене на езика, могат да се запишат в подготвителната програма към университета French as Foreign Language с продължителност 1 семестър.

Програми

Списък с програмите можете да изтеглите тук.

Изисквания за прием

За бакалавърската програма BA in International Business – диплома за завършено средно образование, CV, есе на тема определена от UCO или сертификат за владеене на английски език (TEOFL/ IELTS) и 2 препоръки от преподавател. С одобрените по документи кандидати ще се проведе интервю.

За магистърската програма „Europen Master of Ecological Management in Catchments“ кандидатите трябва да представят диплома за завършен бакалавър по „Биология, еколкология и околна среда“, както и сертификат за владеене на английски език.

За MBA in International Business студентите трябва да попълнят application form и да представят диплома за завършен бакалавър, CV, есе на определена от университета тема или GMAT/ TOEFL резултати. Необходими са и 2 препоръки от преподавател или работодател.

Master in Cross-cultural Communication and Corporate Strategy изисква от кандидатите да представят диплома за завършен бакалавър по лингвистика и бизнес науки, ниво на владеене на френски език DLEF B1, TCF/TEF (Level 4), английски и още един западен език (испански, немски, италиански). Одобрените по документи кандидати ще преминат интервю, както и входящ тест.

Кандидатите за програмата Professional Science Master in Environmental Management and Sustainable Development е необходимо да представят диплома за завършен бакалавър, TEOFL 79/ IELTS 6.0/ GRE 1000 или GMAT 500.

Такси

Годишните такси за обучение в UCO варират от EUR 3000 до EUR 4000 за програмите на френски език. Годишните такси за съвместните програми с партниращи университети са както следва:

BBA in International Business – EUR 5000

Dual BBA Degree with a Major in European Business – по EUR 11 500 за първа и втора учебна година и по USD 30 710 за трета и четвърта учебна година

Professional MSc in Environmental Management and Sustainable Development – EUR 11 000

Dual International Master in Mathematical and Informatics – GBP 10 500 / 12 610

MBA in “Consulting” – EUR 8000

MBA in International Business – EUR 8000

 

Настаняване

Университетът предлага съдействие при настаняване в приемни семейства, училищни общежития или самостоятелно настаняване.

Стипендии

Не се предлагат.

Категории

Висше образование, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина, education in London