Изберете страница

#SkyTalksCreative е нова инициатива на агенция за образование в чужбина “Скай Лайнс”, насочена към ученици и студенти с усет и страст към изкуството и дизайна. Първото събитие от поредицата ще се проведе онлайн на 27 ноември от 12:30 часа. Ще включва вълнуващи срещи с трима млади дизайнери, практикуващи в областта на модата, интериорния и графичен дизайн. В поредица от три статии ще ви представим всеки един от нашите лектори. Започваме с:

Генчо Гоев – едно от най-разпознаваемите имена в сферата на интериорния дизайн в България.

Генчо Гоев започва кариерата си през 2004 г., основавайки проектантско студио GOEV. Студиото бързо привлича вниманието на потребителите и критиците и печели редица награди и конкурси. През годините изпълнява над 350 проекта, сред които близо 120 търговски обекта на големи международни компании. В портфолиото на студиото са BOSS, HUGO BOSS, ARMANI, Pierre Cardin, Baldessarini, Lee, Rifle, Wrangler, Denyl, Apolon, Lubrica, TAKEAWAY, Business Park Ruse, BADER Bulgaria, HILLMAN, DERMA ACT, Cosmopolitan Hotel & Wellness и други.

 

Гоев е съосновател, а от 2015 г. мажоритарен собственик, на Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „Дибла“. Динамичното развитие на платформата и превръщането ѝ в най-добрата и търсена среда за обмен на идеи и създаване на стимули за целия интериорен бранш, превръщат Генчо Гоев в естествен лидер на дизайнерската общност у нас. Благодарение на доказания си талант, безкомпромисен професионализъм, предприемачески нюх и силна лична харизма, Генчо успява да обедини над 1200 проектанти, членуващи в платформата.

Днес той е не само едно от най-разпознаваемите лица в гилдията, но и авторитет пред фирмите, обслужващи бранша. Често е търсен за осъществяването на посредничество, проучвания и анкети, както и като лектор по разнообразни теми от областта на интериорния дизайн и съпътстващите го проблеми.

Награди и признания

В годините на своето развитие, Генчо Гоев печели множество отличия:

  • През 2005 печели 4 първи места в Националния конкурс “БГ-дизайн в развитие” в различни категории.
  • “Дизайнер на годината“ – през 2006
  • Престижната награда на международното списание “SALON”,
  • Отличе през 2006 от SIPPO (Swiss Import Promotion Programe) за най-проспериращ млад дизайнер, със специално представяне на световното изложение в  Immcologne – Koln
  • Победител в международния конкурс на Електролукс през 2009 г.

Всичко това го стимулира през годините да създаде сцена на интериорния бранш в България. Създава годишния каталог “Най-доброто от интериорния дизайн“ , което издание притежава сертификат за каталог от национално значение и се издава 7-ма поредна година.

Две от най-големите събития за дизайн се организират от Dibla – “Design > People Top 100” и “Dibla Design Awards”, привличат вниманието на водещи фирми в страната, които препознават организираните събития от Dibla като подходяща среда за създаване на професионални контакти и добри работни отношения в бранша.

Портфолио

Проектите на проектантско студио GOEV можете да разгледате тук >> 

Ако искате да присъствате на лекцията на Генчо Гоев на #SkyTalksCreative, моля да попълните регистрационната форма на събитието. На посоченият от Вас имейл, ще получите линк и инструкции за присъединяване.