Изберете страница

Alpadia Freiburg

Местоположение: Фрайбург, Германия
Възраст на учениците: 13 – 17 години
Продължителност: 1 – 7 седмици
Период: 23.06. – 10.08.2024г.

Език

Възраст на детето

Ценови диапазон 2 седмици

Местоположение

Alpadia Freiburg е разположен на тихо място, заобиколено от гора. Кампусът на училището във Фрайбург се намира на 20 минути разстояние от центъра на града.

Училището

Обучението по време на езиковата ваканция се провежда в добре оборудвани класни стаиразположени на приземния етаж, а към тях има слънчеви тераси и градина. Близо до учебната база се намира голям спортен център с плувен басейн, футболни, волейболни, баскетболни игрища и други съоръжения, където курсистите могат да се възползват от широка гама спортни и извънкласни  дейности.

Програми

Standard Course  – Програмата включва 20 урока по 45 минути седмично обучение по немски език в групи до 15 ученици.

Intensive Course – Програмата включва 25 урока по 45 минути седмично обучение по немски език в групи до 15 ученици.

И двете програми включват спортни занимания по баскетбол, волейбол, бадминтон, плуване, мини-голф, хандбал, хокей, тенис на маса или катерене в следобедните часове, а вечер се организират разнообразни занимания като дискотека, викторина и др.

Настаняване

Езиковият център Alpadia Freiburg предлага настаняване на пълен пансион в комфортни и напълно обзаведени спални помещения за четирима със самостоятелен санитарен възел.

Екскурзии

За всяка седмица от престоя е предвидена по една целлодневна и една полудневна екскурзия до увеселителни паркове или места с историческо и културно значение.

Такси

 Програма  2 седмици 4 седмици Доп. седм.
Стандартен  курс EUR 1950 EUR 3900 EUR 975
Интензивен курс EUR 2080 EUR 4160 EUR 1040

Допълнителни такси:

  • Регистрационна такса – EUR 90.
  • Допълнителни активности – Adrenaline – EUR 220, Tennis – EUR 190, Amusement Park – EUR 125 (за престой по-дълъг от 1 седмица).
  • Трансфер от/до летище EuroAirport Basel – EUR 140/ в посока, Франкфурт – EUR 220/ в посока, Цюрих – EUR 180/ в посока – в определените дни на пристигане/заминаване и в часовете между 8:00 и 19:00ч. Трансфери извън този график се заплащат като частни.
  • Доплащане за UM (unaccompanied minor) непридружено дете /задължително до 12 години/ – EUR 40/ в посока.

Още езикови ваканции на немски език може да намерите тук.