Изберете страница

King’s Rochester School

Учебно заведение: King’s Rochester School

Местоположение: Rochester, Kent, UK

Възраст на учениците: 11 – 18 г.

Годишна такса: GBP 22 950 – GBP 33 015

Образователни програми: GCSE, A-level

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

King’s Rochester се намира в центъра на историческия град Рочестър в красивото графство Кент на югоизточна Англия. Град Рочестър е известен с ежегодното провеждане на различни фестивали и конкурси. С града е свързан и викторианският автор Чарлз Дикенс. Тук е разположена една от най-старите катедрали в света построена през 604 г. пр. Хр., както и средновековен замък построен през 12 век.

За училището

King’s Rochester едно от най-старите училища във Великобритания с отлична локация – на 90 мин. от летище Хийтроу и на 35 мин от централен Лондон. Тук се обучават около 630 ученика на възраст между 3 и 18 г. Международните ученици са представители на 14 различни държави по света. Училището се слави с това, че е най-старата хорова школа в света.

Учебни програми

Учениците се обучават по Британската образователна система по програмите GCSE и A-level. Отличните академични резултати на възпитаниците на King’s Rochester им дава възможност да бъдат приети в едни от най-престижните университети: Cambridge, Oxford, Bristol, Durham, Exeter, Imperial, Manchester, Reading, UCL и St. Andrews.

Настаняване

Учениците се настаняват в общежитието на училището, което е с ограничен брой места, но създава една уютна семейна атмосфера за децата, където по-големите ученици се грижат за по-малките. Наскоро реновираните къщи, в които момчета и момичета са настанени отделно, предоставят отлични съвременни условия за живот. Учениците се настаняват предимно в самостоятелни или двойни стаи.

Спорт и развлечения

Училището предлага възможност за практикуване на следните спортове: ръгби, хокей, федербал, крикет, нетбол, лека атлетика, тенис, плуване, бадминтон, стрелба, фехтовка, гребане. През уикендите се организират различни дейности включващи спортни събития, посещения на културни забележителности, пазаруване, кино и театър вечери и много др.

Изисквания за прием:

  • Академична справка за последните 2 години на обучение;
  • Препоръка от учител/ Директор в текущото училище;
  • Приемни изпити по английски език, математика, тест за когнитивни умения;
  • Сертификат за владеене на английски език – IELTS;
  • Скайп интервю с Директора на училището.

Стипендии

Учениците имат възможност да кандидатстват за стипендия на основа на своите академични, музикални или спортни постижения.

Висше образование, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, education in London