Sevenoaks School, Kent Тown of Sevenoaks

Език: Английски

Начални дати: 03.07 – 31.07

Продължителност: 2-4 седмици

Възраст: 14-17 години

 

Описание

Училището

Sevenoaks School има световна репутация на най-доброто училищe за преподаване на международната програма International Baccalaureate. Учебното заведение е разположено в Kent Тown of Sevenoaks на 30 мин. път с кола от Лондон и летище Gatwick. Училището е oснованo през 1432 г. и през изминалата година получи за втори път титлата на The Sunday Times за независимо средно училище на годината. Разположено е на 40 хектара зелени площи и е с много спортни съоръжения. Училището включва 7 кампуса, а учениците са от над 40 националности.

 

Настаняване

Децата се настаняват на пълен пансион, като момичетата и момчетата са в отделни кампуси. Стаите на момчетата са единични или двойни. По-големите момичета се настаняват в единични или двойни стаи, по-малките в стаи с 4-5 легла. И в двата кампуса на Sevenoaks School стаите са с обща баня (1 за 4 деца) и санитарни помещения.

 

Екскурзии

За двуседмичния престой са предвидени 2 целодневни екскурзии с посещения на забележителности в Лондон. В неделя е предвиден брънч и полудневна екскурзия с разглеждане на околностите на Sevenoaks и разтоварващи занимания.

 

Програми

Summer Programme* (14-17 г.) – програмата е с академична насоченост с преподаватели от Sevenoaks School и включва 4 модула: Critical Thinking, Social Entrepreneurship, Creativity and Digital & Study Skills. Всеки модул включва курс от 10 учебни часа, в които учениците се запознават с атмосферата на академичния живот. След часовете учениците се занимават с разнообразни дейности в рамките на 12 учебни часа за 2 седмици като плуване, тенис, ръгби, волейбол, бадминтон, баскетбол, футбол, конна езда, голф, скуош, театър и изкуства. Вечерната програма включва караоке, барбекю, шоу на талантите, футсал, нощен шопинг в Bluewater, йога, тематичен бал и други.

*Програмата изисква високо ниво на английски език (B2) и мотивационно писмо.

Програма2 седмици4 седмици
Summer ProgrammeGBP 3995GBP 7990

 

Допълнително се доплащат:

  • Трансфери от/до летища LHR и LGW са включени в цената в часове на пристигане и заминаване 09.00-17.00. Трансфери, различни от посочените часове, се заплащат.
  • Заплащат се занимания по конна езда и голф – GBP 100/седмица.

Още курсове по английски език в Англия може да видите тук.