Изберете страница

Честа причина за избор на висше образование във Виена е фактът, че Виена предлага високо качество на живот. Консултантската компания „Mercer“ определя града в челната десетка по качество на живот и публикува резултатите в британския всекидневник „The Telegraph”. За целта на проучването се отчитат фактори като политически и икономически условия, инфраструктура, обществен транспорт, здравеопазване, възможности за почивка и пазар на недвижима собственост. Друга причина е относителната географска близост на града спрямо България.
И все пак най-съществената причина за избор на висше образование във Виена е качеството на образованието в Австрия, което предлагат университетите, с които си партнираме.

Какво е добре да знаят студентите, отправящи се към красивата столица на Австрия

  • Висше образование във Виена и пътувания

Виена се намира в североизточната част на Австрия. Тя е само на час разстояние с влак от Братислава, Словакия и на около четири часа от Мюнхен, Германия. Най-близките големи градове до Виена са Братислава, Будапеща, Грац, Залцбург , Любляна, Загреб, Прага и Мюнхен.

Най-евтините билети, които могат да се закупят обикновено са за държави като Унгария и Хърватия, които са в Шенген, но не използват еврото.

  • Кампус и прилежащи сгради

Кандидат-студентите за висше образование във Виена могат да се запознаят предварително с кампуса и самото училище. Повечето университети организират ден на отворените врати. Също така от агенция „Скай Лайнс“ можем да ви организираме посещение на един или няколко университета.

Повечето училища като MODUL University Vienna, разполагат с библиотека, компютърни зали, кафетерия, тераса, просторни и светли учебни зали. Други като Webster University  имат дори зала за дистанционно обучение, звукозаписно студио и аудио-радио лаборатории.

  • Немски или английски език

Макар официалният език в Австрия да е немски, има редица международни университети, в които целият учебен план е на английски. Нивото на писмения и говорим език трябва да се докаже с TOEFL 80, IELTS 6.0, оценка А, B или С от CAE за бакалавърските програми и TOEFL 80, IELTS 6.5, оценка А-В от CAE за магистърските.

  • Броят на кандидат-студентите избрали висше образование във Виена нараства всяка година

Въпреки, че приемът за най-търсените специалности във Виена е регламентиран посредством изпит, все повече български кандидат-студенти успяват да влезнат в желаните висши учебни заведения. Съответно и конкуренцията става по-голяма.

  • След успешното кандидатстване предстоят още много „алпийски върхове“ за превземане

Да започнеш да учиш висше образование във Виена е само първата крачка. Висшите учебни заведения в столицата, а и в страната, дават възможност на много кандидати да започнат обучението си, но успешно завършилите обикновено са наполовина. Това е така, защото се изисква висока мотивация, организация и много труд и усилия в правилната посока.

***

Всички, които проявяват интерес към висшето образование в Австрия и чужбина са добре дошли в офисите на агенция „Скай Лайнс„. Нашите консултанти  ви очакват, за да ви помогнат при избора на най-подходящото висше образование в чужбина. Така че не се колебайте да ни потърсите на тел. (02) 987 9958; тел./факс: (02) 980 0231. Ще ви съдействаме и консултираме с желание и професионализъм.