Изберете страница

В търсене на средно образование – местно държавно или пансионно училище в чужбина

Един от най-важните етапи в живота на човек е училището. Именно там се полага основата, върху която след това може да се надгражда. Ако този етап липсва, то е почти невъзможно да бъде наваксан. Затова родителите трябва внимателно да подберат институцията, където детето ще получи своето средно образование. А често изборът се свежда до местно държавно училище или пансионно училище в чужбина. Разбира се, разликата е голямата, а въпросите са много.

С наближаването на 7 клас всеки родител се пита дали в България неговото дете би получило пълноценна подготовка. Особено е важно да може спокойно да кандидатства в някой елитен чуждестранен университет. И основният въпрос: Какво може да даде повече пансионното обучение в чужбина спрямо училищата в България?

Стъпка към независимост

Пансионните училища предлагат на учениците различни предимства, които се изплащат в дългосрочен план. Редица лидери и успешни членове на обществото започват своята кариера в частно училище. В това число влизат президенти, актьори, спортисти, успешни бизнесмени и политици. Примерите са много :  Марк Зукърбърг, Джордж Буш, Джон Кери, Том Харди, Майкъл Дъглас и др.

Нещото, което кара повечето частни училища да работят добре, е огромният брой дейности, програми и активности, достъпни за учениците ежедневно. Типичният ученик в пансион е този, който иска да прегърне тази огромна възможност, която му е предоставена:

  • да живее в общност, където ученето, личностното израстване и изследването са основен приоритет;
  • където има изобилие от програми и дейности;
  • където създаването на приятели е от първостепенно значение;
  • където се празнува успехът.

Разбиране на приоритетите

Друга причина да изберете пансионно училище е независимостта. Това може да е най-големият подарък, който родителите правят на децата си. Днес, когато семейството е свръхбдително и иска да участва във всеки аспект от живота на детето, интернатът може да бъде перфектната противоотрова.

В пансионните школа от децата се изисква да се ориентират в предизвикателствата и сами да се справят с тях. Именно това са местата, където ученикът среща както провала, така и успеха. Това е т.нар. контролирана свобода. По този начин децата не просто добиват академични знания, те излизат със способността да управляват собствения си живот. Стават силни личности, способни на лидерство и самоинициатива.

Очаквайте продължение на статията, а дотогава може да се свържете с нас на info@skylines-bg.com и тел.: (02) 987 9958.