Изберете страница

Интервю с Лиляна Табова, която завърши подготвителна програма по архитектура на английски език.

 Здравей, би ли се представила?

Казвам се Лиляна Табова и съм на шестнайсет години.

Сподели, какво те накара да избереш подготвителния курс на Lingua Viva?

Много бих искала да уча в чужбина. Мечтая си за „политехниката“ в Милано и като научих за курса в Италия, това ми се стори като една чудесна възможност да се подготвя за изпита. Вярвам, че това ще увеличи шансовете ми да вляза в италианския университет.

Какви бяха очакванията ти?

Очаквах да получа представа какви са главните теми на изпита. Това ще ми помогне да знам над какво точно да фокусирам подготовката си през оставащата една година.

Какво е цялостното ти впечатление от курса? Покри ли очакванията ти? Успя ли да ги надмине?

Много съм доволна от курса на Lingua Viva като цяло, мисля че ще имам голяма полза от него и да, напълно покри очакванията ми.

Смяташ ли, че курсът те е подготвил напълно, за да се справиш с приемния изпит на избрания от теб университет в Италия?

Смятам че курса много ми е помогнал и ми е дал чудесен старт в подготовката, но отделно мисля, че ще трябва да положа и много индивидуален труд, което е неизбежно.

Знаеш ли колко точки изкара по време на симулациите на изпита?

Не съм си смятала точките на симулациите тъй като имаше някои елементи които оставих на заден план, защото знаех че ще ги уча тази учебна година. Просто ги разгледах и си записах кое съм усвоила и върху какво трябва да работя още.

Кое те затрудни по време на курса и кое не ти хареса?

Най-много ме затрудни физиката, защото не бях учила почти нищо от преподаваните неща, но това е единствено, защото се записах една година по-рано и очаквах да бъде по-трудно. Не се сещам за нищо което да не ми е харесало.

Би ли препоръчал Lingua Viva на твой приятел, който иска да кандидатства в бакалавърска програма в университет в Италия?

 

Да, със сигурност.

 

Благодарим ти, желаем успех на изпита догодина!

 

За всички, които се интересуват от образованието в Италия, не забравяйте да се регистрирате за онлайн изложението – Virtual Study in Italy Fair.