NABA – Nuova Accademia di Belle Arti Milano

0.00

Дестинация: Милано, Италия
Език: Английски, Италиански
Учебни дисциплини: Изкуство, мода, дизайн, медии;
Видове курсове: Бакалавърски и магистърски програми, едногодишни специализации, летни курсове;
Вид обучение: Full time
Уебсайтhttp://www.naba.it

Описание

За академията

„NABA – Nuova Accademia di Belle Arti“ е иновативна академия за дизайн и изкуства, както и динамичен, артистичен и културен център. Тя e част от Laureate International Universities – международна мрежа от 80 партниращи си академии и университети в над 28 държави в света. През 1980 г. е призната и става част от системата „AFAM“ – Higher Education of Art and Music, към Италианското министерство на културата, университети и научни изследвания (MIUR). NABA е първата академия, която предлага акредитирани програми в сферите: мода, графичен дизайн и дизайн.

Местоположение

„NABA“ е разположена в един от историческите квартали на Милано – Navigli. Той е от най-атрактивните и най-оживени райони в града. В сърцето на Ломбардия – индустриалния двигател на Италия, Милано е градът на архитекти, дизайнери, модни стилисти, предприемачи, графични дизайнери и творци.

Кампусът разполага с отлична IT инфраструктура, компютърна лаборатория за графичен дизайн, лаборатории за 2D и 3D моделиране и озвучение, шивашко ателие и др. Ателиетата за пластмаса, метал и дървообработване са достъпни за учениците на академията в клона на NABA на улица „Col di Lana“.

Академията включва и „NABASITE“ – изложбена зала, която представя изложбите на италиански и чуждестранни артисти, както и „NABAR“ – студентската кафетерия, където често се организират и срещи с партниращи институции.

 

Програми

Бакалавърски – предлагат се на английски и на италиански език

Магистърски програми /2 години/ – предлагат се на английски и италиански език

Едногодишни специализации: (1 година):

Специални програми за международни студенти:

Изисквания за прием

За бакалавърските програми кандидатите на елитната академия за дизайн трябва да изпратят попълнен application form, съпроводен с потвърждение за платена такса за кандидатсване, академична справка, диплома за завършено средно образование, мотивационно писмо и сертификат за владеене на английски език (IELTS 5.0, B1) или италиански език. Изисква се портфолио, за студентите, които ще бъдат оценявани дистанционно или полагане на изпит в базата на академията. Всички кандидати ще бъдат интервюирани за получаване на окончателен отговор.

За магистърските програми кандидатите трябва да изпратят попълнен application form, потвърждение за платена такса за кандидатстване, CV, мотивационно писмо, портфолио, диплома за завършен бакалавър, академична справка и сертификат за владеене на английски/ италиански език B2.

Такси

Бакалавърски програми: EUR 6 130 – 16 090

Двугодишни магистърски програми: EUR 10 130 

Едногодишни магистърски програми: EUR 12 990

Настаняване

Академията съдейства на студентите при намирането на подходящо настаняване.

Стипендии

Да.

Допълнителна информация

Език

,

Дисциплини / Специалности

,

Видове курсове

,

Вид обучение

Product Video