Изберете страница

Oxford Sixth Form College

Учебно заведение: Oxford Sixth Form College

Местоположение: Оксфорд, Великобритания

Възраст на учениците: 15 – 19г.

Годишна такса: при запитване (определя се в зависимост от избраната програма и тип настаняване)

Образователни програми: APP, GCSE, A level и BTEC.

Уебсайт 

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Oxford Sixth Form College (formerly Oxford Tutorial College) е един от водещите частни колежи във Великобритания. Разположен в древния център на град Оксфорд, който е дом на един от най-старите университети в света и е известен със своята впечатляваща архитектура. Репутацията на Оксфорд като световен център за образование и култура се развива в продължение на векове.

За училището

Основан през 1988 г., Oxford Sixth Form College, предлага обучение по програмите A levels за ученици от 15-19г. възраст. Класовете са организирани в групи по не повече от 6 деца.

Училището предлага избор от повече от 40 предмета за обучение по програмите GCSE и A levels.

Учебни програми

  • APP (Academic Preparational Programme) – програмата е създадена за международни ученици с цел подобряване нивото на английски език, за подготовка за A levels и BTEC програми;
  • GCSE;
  • A-levels;
  • BTEC – Business Studies.

Видове настаняване:

  • Настаняване в общежитие на територията на училището (16+ години) – предлагат се самостоятелни стаи със собствен санитарен възел, като момчета и момичета се настаняват в различни крила на сградата.
  • Настаняване в общежитие извън територията на училището (18+ години) – децата живеят в общежитие от типа три свързани по между си градски къщи. Някои стаи имат общ санитарен възел, други самостоятелен.
  • Настаняване в приемно семейство (15+ години) – осигурява се самостоятелна стая, закуска, вечеря и възможност за ползване на кухня.
  • Самостоятелна частна квартира (18+ години).

Спорт и развлечения:

Заедно с предлаганите академични програми, учениците могат паралелно да вземат и курсове в сферата на изкуствата, музика, право, тенис на маса и футбол.

Децата имат възможност да тренират баскетбол, футбол, бадминтон, скуош и тенис през лятото. На разположение са също така фитнес и два плувни басейна.

В свободното време се организират кино и международни вечери, благотворителни събития и др.

Учениците се насърчават да вземат участие в множеството културни събития в Оксфорд. Градът предлага всекидневни театрални постановки, кино прожекции, както и посещения на музеи и галерии.

Изисквания за прием:

  • Skype интервю

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Oxford Sixth Form College в България.

education in London, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, Висше образование