Изберете страница

King’s Ely

Учебно заведение: King’s School Ely

Местоположение: Кеймбридж, Великобритания

Възраст на учениците: 13 – 18 год.

Годишна такса: GBP 38 655

Образователни програми: 1-year GCSE/ IGCSE, A-Levels

Уеб сайт: http://www.kingsely.org/

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Основано още през 970 година, първоначално King’s School Ely е действало като църковно училище, а през 1541 год. крал Хенри VIII му дава сегашното наименование и кралски статут. Насърчават се индивидуалните умения – било то академични, атлетични, артистични или междуличностни. Сградата на училището за средно образование във Великобритания се намира непосредствено до древна катедрала. В кампуса има още технологичен център, арт студио, спортни съоръжения, музикално училище, концертна зала и компютърна зала.

King’s School Ely е разположено в североизточна Великобритания в покрайнините на град Кеймбридж.

Учебни програми

Учебната програма предлага богато разнообразие от предмети за GCSE и A Levels. Извън задължителните предмети, децата могат да запишат свободноизбираемо дисциплини от областта на изкуството, актьорското майсторство и спорта.

Настаняване

В пансиона живеят около 250 деца, разпределени в отделни сгради за момичета и момчета в стаи за 3-4 души със самостоятелни WC. На разположение на учениците има и кухни при необходимост от приготвяне на допълнителна храна.

Спорт и развлечения

Практикуват се всички основни спортове включително футбол, ръгби, гребане и катерене на стена. King’s Ely е със силно изразена артистична насоченост и предлага наситена концертна програма с участието на училищния хор, оркестър, джаз и рок група. Организират се и чести посещения на Уест Енд, Стратфорд-на-Ейвън и театъра в Кеймбридж.

Изисквания и прием

Полагат се специални тестове на училището по английски език, математика и точни науки и се изисква академична справка от настоящето учебно заведение.

education in London, Висше образование в чужбина, Висше образование, висше образование в Италия