Изберете страница

The Leys School

Възраст на учениците:  11 – 18г.

Годишна такса: GBP 30 555 – GBP 41 880

Образователни програми: 2-year GCSE, A-level

Уебсайт: https://www.theleys.net/

Местоположение

The Leys School се намира в истoрическия университетски град на Кембридж. Много близо до едно от най-реномираните места за обучение във Великобритания. Възможностите, които градът предлага са изключителни и в него младежите се чустват изключително добре. Редовно се организират посещения до някой от близките музеи или театри. The Leys е разположен на 1,6 км. от гарата на Кембридж и на 65 км. от летището.

За училището

The Leys School e сравнително малко, но традиционно пансионно училище. Наричано още „Малкото – голямо училище“, поради факта, че в него се обучават около 600 младежа. Концепцията на обучението е базирана на личното отношение към всеки ученик. Пансионата използва се всяка възможност, за да се даде на учениците уникален начин за обучение. Независимо дали е чрез посещаване на учебните часове, дали е чрез внедряване на изтъкнати преподаватели и лектори или гребане по близката реката. Децата ежедневно се обучават не само акаденично, но и за живота, който им предстои. Учениците са насърчавани да се присъединят към различни извънкласни клубове или да създават свои такива.

Учебни програми

В The Leys School се предлагат програмите 2-year GCSE и A-level, в които са застъпени широк спектър от учебни предмети.

Настаняване

Момчетата и момичетата в пансиона са в отделни общежития. Настаняването става в единични, двойни или големи стаи с 6 до 8 легла.

Спорт и развлечения

За учениците от The Leys се предлагат разнообразни програми от извънкласни занимания и такива през уикендите. Децата имат възможност да практикуват футбол, голф, колоездене, тенис на корт и други занимания на открито. Младежите със спортни успехи се насърчават да участват на клубни и национални изяви. Предвидени са занимания по изкуства, театър и музика.

Изисквания за прием:

·         -попълнена регистрационна форма;

·         -полагане на UKiset тест по английски език;

·         -копие от академична справка от настоящето училище;

·         -интервю по Skype с директора на училището.

 

За още пансионни училища във Великобритания натиснете тук.

education in London, Висше образование, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия