Изберете страница

Queen’s College

Учебно заведение: Queen’s College

Местоположение: Taunton, UK

Възраст на учениците: 7 – 18 г.

Годишна такса: GBP 36 885 – GBP 44 985

Образователни програми: GCSE, A level, Pre-IB

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Queen’s College се намира в югозападната част на Англия, град Таунтън, район с изключителна природа и хубаво време. Близко са и градовете Бристол, Ексетър и Бат. Центърът на Таунтън предлага най-различни занимания като пазаруване, кафенета, театър, кино и боулинг.

За училището

Queen’s College е основан през 1843 г. и е най-старото частно училище в Тоунтън. Училището има силна репутация за нивото на предлаганите визуални и сценични изкуства, включително драма, танци и музика. A Level резултатите са отлични, като над 80% от учениците завършат с оценки A * – C и успешно биват приети в университета посочен на първо място.

Учебни програми

Обучението е по програмите GCSE, A level и Pre-IB.

Настаняване

Колежът има 4 общежития, които разполагат със съоръжения за готвене, билярдна маса, караоке машина, маса за тенис, DVD плейър, дартс и др.

Спорт и развлечения

Учениците могат да избират между лека атлетика, крикет, крос кънтри, хокей, нетбол, ръгби, плуване, тенс, кану, планинско колоездене и експедиции.

Изисквания за прием

Изисква се академична справка за последните 2 години на обучение. Кандидатите се явяват на тестове за прием и Skype интервю.

education in London, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, Висше образование