Изберете страница

Milton Abbey School

Възраст на учениците:  13 – 18г.

Годишна такса: GBP 49 635 – 51 135

Образователни програми: 2-year GCSE, A-level, BTEC

Местоположение

Milton Abbey School се намира в графство Дорсет в Югозападна Англия, по крайбрежието към протока Ла Манша. Най-близките летища са Саутхемптън и Бристъл, на около 1-2 часа път с кола, а най-близкият град е Гилингъм.

За училището

Milton Abbey School e сравнително малко, но традиционно пансионно училище, с 224 ученика, 187 от които на пълен пансион, 58 от тях международни от 22 рaзлични националности. Фокусът на обучението е върху развитието на нагласите и навиците за успех през целия живот. Съотношението преподавател-ученици е 1:4, като учениците могат да разчитат на индивидуална грижа и отношение в пансиона. Предимство на училището е фактът, че се намира встрани от градската среда и осигурява повече спокойствие. Базата е снабдена с различни спортни съоръжения, сред които голф игрище с професионални учители, конна база,  стадион, плувен басейн, както и със собствена ферма и градини. В близост до училището се намира и базата на известна школа по ветроходство. Отделно са застъпени извънкласни възможности за музикални изяви. Учениците са насърчавани да се присъединят към различни певчески клубове или да създават свои групи. През годината се провеждат редовно концерти и представления. По време на лятната ваканция училището е домакин на международен музикален фестивал, който редовно привлича много артисти от световна класа, а талантливите ученици имат възможност да се присъединят към това събитие.

Учебни програми

В Мilton Abbey School се предлагат програмите 2-year GCSE и A-level, в които са застъпени широк спектър от учебни предмети, а при програмата BTEC са включени предмети като: Fashion Design & Production, Performing Arts, Sport, Hospitality, Countryside Management, Film & TV VFX, Game Design, Enterprise & Entrepreneurship.

Настаняване

Момчетата и момичетата в пансиона се настаняват в отделни общежития, общо 5.

Спорт и развлечения

За учениците се предлагат богата програма от занимания извън учебното време и през уикендите, като имат възможност да практикуват футбол, голф, конна езда, колоездене, ветроходство и други занимания на открито. В съботите се провеждат спортни състезания или се взима участие в клубове по интереси, доброволчество и други. Ученици със спортни успехи се насърчават да участват на клубни и национални нива. Предвидени са занимания по изкуства, а  през уикендите се организират разнообразни социални дейности – екскурзия, разходка, шопинг и забавления.

Изисквания за прием:

·         -попълнена регистрационна форма;

·         -полагане на тест по английски език;

·         -копие от академична справка от настоящето училище;

·         -интервю по Skype с директора на училището.

 

За още пансионни училища във Великобритания натиснете тук.

Висше образование в чужбина, education in London, висше образование в Италия, Висше образование