Изберете страница

Haileybury School

Учебно заведение: Haileybury School

Местоположение: Hertford, UK

Възраст на учениците: 11 – 18г.

Годишна такса: GBP 28 365 – GBP 44 700

Образователни програми: (I)GCSE; A-level; IB program

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Разположено върху 500 акра площ, Haileybury се намира в красива местност само на 20 мили северно от Лондон. Половината от площта е заета от градини, спортни игрища и терени, а останалата част е предимно гориста местност. От 19 век насам територията на училището остава като едно от най-живописните места, разполагащо с терен за професионална игра на ръгби. През 2015г., училището е било домакин на националните отбори по ръгби на Аржентина и САЩ, които са използвали съоръженията по време на световната купа.

За училището

Haileybury е едно от водещите пансионни училища за средно образование във Великобритания. От основаването на колежа през 1862 г., негови възпитаници са били министър-председател, висши военнослужещи, писатели, актьори и спортисти. Училището се слави с красивата архитектура на сградите си и с едни от най-качествените и модерни съоръжения.

Учебни програми

Обучението се провежда по британската образователна система, като в последните две години, учениците могат да изберат и диплома по международната програма IB. Повечето от възпитаниците на училището продължават своето обучение в най-добрите университети в Англия и в света.

Настаняване

Учениците се настаняват в общо 13 къщи, като момчета и момичета са отделно. Повечето стаи са с по две легла. Къщите са комфортно обзаведени с малка кухня и общо помещение за отдих, игра на тенис на маса или гледане на телевизия. Учениците се хранят заедно в обширна трапезария.

Спорт и развлечения

Извънкласните занимания на учениците са многобройни и включват спорт, музика, драма, изкуства, театър, дебати и други. Сред най-популярните отборни спортове в училището са ръгби, крикет, хокей, нетбол, баскетбол, плуване и тенис. Извънкланисните занимания включват и екскурзии, участие в ученическия съвет, благотворителна дейност, грижа и опазване на пчелни семейства и птици и др.

Изисквания за прием:

–          Академична справка и препоръка от текущото училище на кандидата;

–          Полагане на входящите изпити на училището;

–          Интервю.

education in London, Висше образование в чужбина, Висше образование, висше образование в Италия