Изберете страница

Léman Manhattan Preparatory School

Възраст на учениците: 14 – 18 години

Годишна такса: USD 93,000

Образователни програми: IB

Уеб сайт: https://lemanmanhattan.org/

Местоположение

Léman Manhattan Preparatory School е разположено в най-бързо развиващия се квартал на Манхатън и е заобиколено от паркове и исторически забележителности.

 

За училището

Léman Manhattan Preparatory School (сестринското училище на College du Leman – едно от най-престижните международни пансионни училища в света) е основано през 2005 г. и е единственото пансионно училище в Ню Йорк за ученици на възраст 14-18 години. Международните ученици представляват над 70 различни националности, а броят на пансионните ученици е около 100. 80% от завършилите биват приети в топ 50 на университетите в САЩ. Учениците на Léman получават опит в реалния свят чрез множество стажове и изследователски възможности в най-уважаваните в света институции, включително: Cato Institute, Columbia University Medical Center, Deutsche Bank, Harvard Research Seminar, J.P. Morgan, Memorial Sloan Kettering Cancer Research Center, New York Presbyterian, Porsche Latin America, Stanford University Medical Research Center, and Weill Cornell Medical Center.

Учителите на Léman са професионалисти, които не просто предоставят първокласно обучение, но и вдъхновяват и подкрепят учениците като им помогат да реализират пълния си потенциал.

Учебни програми

Учениците се обучават по програмата International Baccalaureate (IB), която се фокусира върху изграждането на знания, умения и независима критична и творческа мисъл. Програмата е призната за световен златен стандарт за академични постижения и е търсена акредитация от едни от най-добрите колежи и университетив света.

Настаняване

Студентското общежитие е разположено в сърцето на Долен Манхатън в луксозна жилищна сграда само на няколко пресечки от училището. Това историческо местоположение, точно срещу Нюйоркската фондова борса и Федералната зала, предлага бърз и лесен достъп до всички атракции на града.

Учениците живеят в стилни апартаменти, всеки от който е оборудван със собствена кухня, баня, място за учене, Wi-Fi и високотехнологична охранителна система.

Спорт и развлечения

Léman предлага богат набор от допълнителни занимания за учениците в областта на изкуствата, атлетиката, технологиите и услугите.

Всеки уикенд учениците имат възможност да разглеждат града и околностите и да посещават развлекателни и разнообразни атракции. Малка част от активностите през уикенда включват NBA игри, Бродуей шоута, обиколки с велосипеди с екскурзовод в Сентръл парк, еднодневни екскурзии до тематичния парк Six Flags Great Adventure, посещения в музеи, пазаруване, кино вечери и др.

Изисквания за прием

– попълва се регистрационна форма;

– полагат се тестове за прием;

– организира се интервю.

Висше образование, Висше образование в чужбина, education in London, висше образование в Италия