Изберете страница

Висше образование в Англия

Всяка година, голям брой международни студенти започват своето висше образование във Англия. Те биват привлечени от високото академично ниво и невероятното разнообразие от предлаганите съвременни програми за висше образование в Англия. Английската образователна система днес се радва на първокласна световна репутация не само поради изключителния си принос към световната наука и дългогодишните академични традиции, но и поради международно признатите квалификации и висококачественото висше образование в Англия.

Програмите за висше образование в Англия, които се предлагат в британските университети и колежи са със средна продължителност:

  • Бакалавърска програма е с продължителност три или четири години.
  • Магистърска програма е с продължителност една година.
  • Докторската програма е с продължителност до четири години.

Придобито висше образование в Англия е световно признато от бизнес средите у нас и в чужбина. Образователната система акцентира върху независимостта, креативността, творческото мислене и лидерството. Това образование изгражда качества, които са ценени в световен мащаб.

Избралите висше образование в Англия могат да се радват на голямо разнообразие от над 200 учебни заведения в страната. Може да разгледате предложенията на агенция “ Скай Лайнс” за висше образование в Англия по-долу.

Вижте възможностите за студентско настаняване във Великобритания