Изберете страница

Ден на пансионните училища в Европа – Inspired Education Group

Ден на пансионните училища в Европа – Inspired Education Group

Inspired Education Group е водеща група от училища за средно образование, обучаваща над 80 000 ученици в над 110 колежа в 24 държави по целия свят. Запознайте се с колежи от групата във Великобритания, Белгия, Испания, Швейцария, Италия и Португалия.

Мислили ли сте за възможностите за средно образование в Европа? Елате и получете отговори на всички ваши въпроси по време на събитието „Ден на пансионните училища в чужбина“, организирано от Inspired Education Group и образователна агенция „Скай Лайнс“. Ние знаем колко е важно средното образование за всяко дете и ще ви съдействаме, за да откриете точното училище според индивидуалните ви предпочитания.

Кога? 13 април 2024 г. от 11:30 часа
Къде? Зала „Колумб“ в Grand Hotel Millennium Sofia.
Регистрирайте се и запазете своето място!

Inspired налага нови стандарти в пансионното обучение във всички свои училища.

Представител на училищата от международната група Inspired ще Ви очаква на събитието.

Образователните системи са разнообразни, като в зависимост от училището може да избирате измежду международната програма International Baccalaureate, както и британските IGCSE и A-Levels, така и американската High School Diploma с Advanced Placement.

Младежите имат богат набор от извънкласни дейности, насърчаващи всяко дете да намери нещо, което ще му помогне да развие и надгради личните си качества и умения. Има различни клубове по интереси – спорт, изкуство, танци, драма, музика, дебат, обществени науки.

Програма на събитието:

13 април 2024 г. в зала „Колумб“ в Grand Hotel Millennium Sofia

11:30 – 12:30 ч. – Презентация, на която ще може да научите за обучението в пансионните училища, настаняването, таксите и условията.

12:30 ч. – 17:30 – Индивидуални срещи на място с представители на различните училища от групата на Inspired.

Inspired Education Group

Разгледайте училищата, част от

международната група Inspired Education Group:

Reddam House Berkshire (Великобритания)

Училището се намира в Уокингам, Бъркшир, на 60 км западно от централен Лондон.Разположено върху над 100 акра земя, включващи спортни игрища, езеро и красиви паркове.

Обучението е по традиционната британска образователна система с програмите GCSE и A-level. Над 60% от випускниците получават оферти от университетите на Russell Group. Учениците се настаняват на пълен пансион в отделни общежития спрямо пола.

St. George’s International School (Швейцария)

Училището се намира в близост до Монтрьо, в околността Clarens, на по-малко от час път с кола от Женева. Разположено е на 12 акра площ с гледка към Женевското езеро и Алпите. Създадено преди повече от 100 г. и днес в него се обучават 400 ученици като те са от повече от 60 различни националности.

Обучението е в програмите Pre-IB, IB, IGCSE и High School Diploma.

Младежите имат на разположение изкуствено игрище за футбол, многофункционални и тенис кортове, спортни зали, библиотека, компютърни и научни лаборатории, концертна зала, ателиета за изкуства, танцово студио, приключенски паркове на открито и други. Учениците участват в благотворителни кампании и социалните каузи.Изявените деца в спорта биват подкрепени от професионални треньори и участват в турнири, състезания и олимпиади.

 

King’s College Madrid (Испания)

King’s College и общежитието към него са разположени в жилищен квартал на 25 км. от испанска столица Мадрид.Учениците имат на разположение седем научни лаборатории, три мултимедийни компютърни центъра, две библиотеки, музикални зали и арт студио; голяма зала за 350 души и музикално училище с 6 стаи за индивидуално обучение.

В училището се обучават 1350 момчета и момичета от 45 националности. Випускниците на училището продължават образованието си в най-добрите университети във Великобритания, Испания и по света. Децата могат да се обучават по техен избор – по английската((I)GCSЕ и A-Levels) или испанската образователна система. Обучението се води на английски език, но в училището се преподават испански и френски език.

В общежитието се настаняват деца от 11 до 18 години, като капаципетът му е 40 души. Всички стаи има самостоятелен санитарен възел, подово отопление и безжична интернет връзка. Изхранването е към столовата в училището.

 

Sotogrande International School (Испания)

Sotogrande International School е международно англоезично пансионно училище в едноименното градче Сотогранде, на 30 минути от Марбея. Разположено е в една от най-живописните области на Испания – Андалусия, популярна туристическа дестинация с красиви плажове, богата история и впечатляаваща архитектура. Учениците са над 900 от 45 националности, като 30% от тях са от Англия, 35% от Испания, а останалите са Източна Европа, Америка и др.Възпитаниците продължават образованието си в топ университети в Европа и САЩ.

Общежитието е модерно с отлични условия – стаи с 2 легла и самостоятелен санитарен възел, открит плувен басейн, библиотека, парк, спортни игрища, танцово студио и бърз безжичен интернет. Учениците могат да участват в различни клубове по интереси – творческо писане, журналистика, модел на Обединените нации и др. Спортните дейности са разнообразни – плуване, гмуркане, баскетбо, футбол, голф, крикет, тенис, фехтовка и др.Редовно се организират и екскурзии.

Colegio San Patricio Toledo (Испания)

International School San Patricio Toledo е основано през 2006 г. и е разположено в Толедо на площ от 30 000 кв. м. Градът е част от световното културно наследство, а в миналото дори е бил столица на Испания. Той е пример за съжителство на три религии и култури – християнство, ислям и юдаизъм.

El Mundo класира International School Toledo сред първите 5 най-добри училища за средно образование в Испания. ISSPT е с високи академични стандарти и дава възможност на възпитаниците от 3 до 18–годишни да учат по програмата IB на испански и английски език. Предлага се и опция за частно двуезично преподаване. В училището се обучават 550 деца от САЩ, Китай, Бразилия, Поругалия, Венецуела и др. Програмата IB е с три основни курса:

  • PYP (Primary Years Programme) – за деца от 3 до 12 години – в предучилищна възраст и начално образование.
  • MYP (Middle Years Programme) – за ученици между 12 и 16 години. Предлага се като 4-годишна програма и покрива 8 сфери на обучение.
  • Diploma Programme е двугодишен курс за ученици от 16 до 18 години.

Випускниците продължават успешно образованието си в Оксфорд, Кеймбридж и някои американски университети. В общежитието се настаняват до 60 младежи на възраст 12-18 г. като има вариант и при приемно семейство. Учениците носят униформи.

 

International School of Milan (Италия)

International school of Milan е най-старото международно училище в Милано. Неговият кампус е и най-големият в Италия и притежава новаторска, устойчива и функционална архитектура. В него се обучават 1000 деца от 68 различни националности, за които се грижат 130 учители.

През 2013 г. училището открива най-новата си сграда, която е на няколко километра от центъра на Милано.Специализиран автобус осигурява транспорт до училището на младежи от всички части на града лесно и безопасно като се предлага и услугата за превоз «от врата до врата».

Настаняването на учениците в пансиона на училището започва от 14 годишна възраст. Общежитията се намират в нова и модерна сграда. Децата се настаняват в самостоятелни или двойни стаи със съвременно обзавеждане, безплатна интернет връзка и собствен санитарен възел.

 

St. Peter’s International School (Португалия)

St Peter’s International School е международно признато училище в Лисабон. Има модерен кампус и съоръжения. Училището е с утвърден академичен опит, със силна спортна и артистична програма.

Общежитието е за ученици от 14 до 18 години. Резиденцията е нова сграда, построена през 2021 година.Стаите са оборудвани с до 2 легла, отделни гардероби, едно двойно бюро, самостоятелна тоалетна с душ, климатик и индивидуални сейфове. В общите зони учениците разполагат с мека мебел, телевизор и добре оборудван кухненски бокс.

През свободното си време учениците посещават музей, изложби, галерии, кино, балет, театър, ходят на екскурзии и др.Организират се обяди и вечери извън кампуса, пазаруване и партита за рожденни дни.

 

King's College School, Cascais (Португалия)

King’s College School е едно от най-престижните учебни заведения за средно образование в Португалия. То се намира в курортния град Кашкайш.

Комплексът е модерен и изграден по най-новите тенденции, а през септември 2024 г. ще бъде и открит новият кампус, 

Училището е единственото в района на Лисабон, което предлага световноизвестната учебна програма Cambridge International, заедно с двуезично (португалски и английски език) обучение за ученици.

St. John’s International School (Белгия)

St. Johns International School е създадено преди 60 години и в него се обучават децата както на местните жители, така и на голяма част от международната общност в Брюксел. Намира се в град Ватерло, който се намира на няколко километра на юг от Брюксел.Районът предлага много възможности за активности на открито – разходки сред природата, тичане, каране на колело, излет сред природата и др.

В училището се обучават около 600 ученици от 55 различни националности. Повече от 90% от децата завършват с отлична IB диплома и са приети в едни от най-добрите университети по света. Училището се ползва с репутация на едно от най-добрите международни училища в Европа.

Децата се настаняват в общежития на територията на училището в стаи с по 2 или 4 легла с общ санитарен възел, като момчета и момичета са в различни крила на сградата. На разположение на учениците е и кафетерия. Училището разполага със студио за балет и танци, театрална зала, арт ателие, малки музикални студиа за самостоятелно практикуване, спортно игрище, два физкултурни салона, фитнес салон, тенис кортове и алеи за лека атлетика.

Агенция „Скай Лайнс“ е официален представител на всички училища, част от Inspired Education Group, за България. Това означава, че всички услуги около кандидатстването на ученика са НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ, включително консултации, подготовка и изпращане на документи към училището, както и съдействие преди заминаване.