Изберете страница

От основаването си през 1999 г., Еcole Ducasse e академия, превърнала се в международен символ за качество на обучението по кулинарни изкуства и сладкарство.

В основата на успеха ѝ е визионерството и енергията на емблематичен френски готвач – Ален Дюкас, който през 2005 г. става първият chef, управляващ 3 ресторанта, едновременно наградени с „кулинарния Оскар“, а именно – с 3 звезди на Мишлен!

Кухнята на Ален Дюкас обединява традиция, модерност, съвършенство и уважение към регионалните продукти. Ecole Ducasse e събирателно място за млади хора, които споделят ценностите на известния шеф готвач и всеки ден му помагат да изпълни мисията си, а именно – да прослави автентичните вкусове на френската кухня.

Сред именитите възпитаници на Ecole Ducasse са Cédric Grolet (World’s Best Restaurant Pastry Chef, Les Grandes Tables du Monde, 2017), Jérôme de Oliveira (Youngest World Champion of Pâtisserie, 2009), Shaheen Peerbhai (blogger and culinary author) и много други.

Обучение в Ecole Ducasse

Учебното заведение е част от Sommet Education – световен образователен лидер по хотелски мениджмънт и туризъм. Академията е отворена за кандидати от цял свят, които мечтаят да получат първокласно висше образование и безценно know-how в областта на кулинарията. Сред образователните програми на английски и френски език, за които можете да кандидатствате са:

  • 3-годишни бакалавърски програмиBachelor in Culinary Arts и Bachelor in French Pastry Arts;
  • Career changers/ Advanced Professional курсове – тези курсове са с продължителност между 2 и 9 месеца и са предназначени за любители кулинари и професионалисти, които желаят да увеличат своите умения и компетенции. Избирайте между курсове като Arts of Service and Sommelier, Chocolate and confectionary arts, Food & Beverage and Entrepreneurship, Expert Diploma in Culinary Arts, Expert Diploma in French Pastry Arts и други;

По време на обучението си в Ecole Ducasse, студентите имат възможност да черпят опит и знания от изключително опитни шеф-инструктори и гост лектори, сред които международно признати готвачи и MOF шефове (Meilleurs Ouvriers de France – MOF e най-високото отличие за майсторство в определена сфера на дейност).

Локации

Основният кампус на Ecole Ducasse е разположен в Париж, само на 10 км от от сърцето на френската столица – Айфеловата кула. Свръхмодерната база е разположена върху 5000 кв. м и включва шест професионални кухни за индивидуално и колективно обучение, пекарна и сладкарско ателие, класни статии, co-working пространства, ресторант и take away, отворени и за външни посетители. В съответствие с филосифията на Ален Дюкас за local sourcing (готвене с местни, автентични продукти), кампусът разполага и със собствени зеленчукови и билкови градини.

École Nationale Supérieure de Pâtisserie се намира в Yssingeaux, във френския регион Haute-Loire. Основаното през 1984 г., ENSP е референтното училище в световен мащаб за професионалисти в областта на сладкарството, производството на шоколад, сладолед и хлебни произведения. Разположена във внушителното Château de Montbarnier, училищната база успешно съчетава минало и настояще, за да предложи една уникална и гостоприемна атмосфера на своите студенти. Всяка година тук се провеждат редица престижни кулинарни събития, включително квалификационни кръгове на състезанието Un des Meilleurs Ouvriers de France (MOF) и фестивалът National des Croquembouches.

***

Запазете си час за индивидуална среща с представител на Ecole Ducasse за Централна Европа – Горан Йорданов, ако:

  • желаете да продължите своето висше образование в областта на кулинарията;
  • сте хоби готвач, който иска да се докосне до света на висшата кулинария;
  • сте професионалист, който желае да увеличи и надгради своите компетенции. Дайте нов тласък на кариерата си с експертните и професионални курсове на Ecole Ducasse;

За да получите час за индивидуална среща, пишете ни на marketing@skylines-bg.com, а ние ще се погрижим тя да се проведе в удобното за вас време. Очакваме ви!