Изберете страница

По последна информация от 28 май 2019, Великобритания запазва размера на таксите за обучение във висшите учебни заведения и държавното финансиране за учебната 2020-2021 година.

Студентите от ЕС, които кандидатстват в Англия през 2020-21 академична година, ще продължават да ползват статут на местни студенти по отношение на таксите за обучение (home fee status). Това означава, че ще заплащат същите такси като тези на кандидатите от Великобритания.

Това обяви министърът Chris Skidmore на официално изявление в Брюксел.

По последи данни, повече от 37 000 студенти от Европейския съюз са кандидатствали за редовно обучение в Англия, което показва ръст от 1.9 % спрямо миналата година.

Министърът заявява, че Великобритания цени приноса на международните студенти по отношение на образованието, в това число и на тези от ЕС,

Избирайки да напуснем ЕС, ние не напускаме Европа. Нашите университети процъфтяват в резултат от разнообразието, което изхожда от статуса им на глобални институции.“ – добавя той.

Официалният източник на информация ще откриете ТУК!

Ако имате въпроси, свързани с кандидатстването във Великобритания, не се колебайте да се свържете с екипа ни на тел: 02 987 99 58 или по и-мейл на адрес: info-skylines-bg.com. Агенция „Скай Лайнс“ е регистриран център на UCAS. Нашите услуги включват:

  • Съдействие при избор на университет;
  • Проверка на необходимата документация;
  • Мониторинг на кандидатурата;
  • Директна кореспонденция с институциите;
  • Кандидатстване за настаняване;
  • Кандидатстване за студентски заем;

Очакваме Ви!