Начало » Новини » Нови върхове в холандската образователна система за Tilburg University

Нови върхове в холандската образователна система за Tilburg University

Три бакалавърски програми на Tilburg University бяха определени като най-добрите в областта си от престижната класация на холандските университети – Keuzegids Universiteiten 2018.

Класацията има за цел да оцени и сравни университети в Холандия, като тази година поставя Tilburg University на 4 място от общо 13 в надпреварата за най-добри бакалавърски програми. Университетът получава 64,5 точки, което е над средното за страната и отбелязва ръст в собствения си резултат, в сравнение с последните 3 години.

С общо 86 и 82 точки, бакалавърските програми Economics и Liberal Arts & Sciences бяха поставени на върха на холандската система за обучение и наградени с „quality label“.

3 от общо 20-те бакалавърски програми на Tilburg бяха оценени като най- добрите в своята област. Това са програмите Communication and Information Sciences, Economics и Tax Economics.

Според друга световна класацияTimes Higher Education (THE) , Тilburg е на 5-то място в Европа и на 21-то място в света в обучението по икономика и бизнес, редом до университети като Harvard и Stanford в САЩ, Oxford и Cambridge в Англия. Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) е най-доброто холандско училище в тази дисциплина.

Високо оценени са също направленията финанси и право – бакалавърската програма Finance e 8-ма в света според Shanghai Ranking (ARWU), а Tilburg Law School – 9-тото най-добро училище, сред всички 750 в класацията SSRN Top 750 Law Schools.

Като европейски граждани, българските студенти в Холандия имат възможността да завършат висшето си образование в Tilbourg University срещу една от най-ниските такси за обучение в Европа.

Повече за университета прочетете тук.