Средно образование в пансионно училище The Leys

Тhe Leys е пансионно и дневно училище в Англия в университетския град Кеймбридж.

Пансионата често се определя като „Голямото малко пансионно училище във Великобритания„. По размери то определено е бутиково, но преподаватели и персонал успяват да опознаят отделните ученици изключително добре. Младежите, избрали да учат в The Leys са в среда, която е уютна и предразполагаща. Те често споделят, че бординг училището в Кеймбридж им напомня за семейната среда.
Крайните дати за кандидатстване в това прекрасно пансионно училище във Великобритания за учебната 2020 учебна година наближават:
  • За 7-9 клас кандидатстването приключва на 18.10.2019г.

 

  • За 10-12 клас приключва на 04.10.2019г.

Образованието в пансионата има три основни компонента:

Академичност на програмата

Учениците в пансионно училище The Leys работят усилено и мотивацията е висока. Целият персонал подпомага постигането на целите на младежите, като едновременно ги насърчава да поемат лична отговорност за работата си, докато израстват и се обучават в бординг училището. The Leys наистина е среда, в която всеки индивид може да процъфтява и да развива потенциала си.
Учебната програма на пансионата в Англия не се фокосира само в подготовката за изпити. Тя е широка и балансирана, а социалните, интелектуалните и емоционалните нужди на учениците ръководят образователния подход. Училището вярва, че щастливото дете е успешно.
Академичната програма е строга и предизвикателна, но учениците процъфтяват в атмосфера, в която са насърчавани да поемат рискове и да открият за себе си атмосфера, в която са щастливи и където индивидуалните потребности на всеки ученик са признати и зачетени.

Резултати от изпитите за 2019 година

 

Доброто образование, което младежите избрали пансионното училище в Англия, получават са видни и от техните резултати на финалните изпити:
GCSE – 98% от младежите са изкарали оценки 9-4 (А-С)
A Level – 93% от учениците са с оценки А* – С

Доверие и емоционален комфорт

В бординг училище The Leys считат, че комфорта за децата е от изключителна важност. Ако ученикът не се чувства емоционално стабилен, то е малко вероятно да се справи добре в своите уроци, изпити и по-широки дейности.
В пансионата има около 560 ученика, което означава, че всеки младеж е добре познат от персонала, отговорен за тяхното благосъстояние, включително директора, който познава възпитаниците си много добре. Това допринася за дружелюбните взаимоотношения и спомага за поддържането на добрите отношения между учениците и между децата и служителите.

Обширен учебен план

По-широката учебна програма в бординг училището във Великобритания предлага много възможности за учениците и представлява наистина важна част от  образователния процес. Училището предлага и голямо разнообразие от извънкласни дейности като : спорт, изкуство, музика, драма, наградите на херцога на Единбург и много клубове, в които децата да процъфтяват интелектуално, физически и културно.
Ако проявявате интерес към това великолепно пансионно училище в Обединеното кралство, нашите консултанти ще ви съдействат и ще ви помогнат в процесите за кандидатстване за 2020 година. Можете да ни потърсите на тел. (02) 987 9958; тел./факс: (02) 980 0231 или да ни посетите в някои от офисите на агенция „Скай Лайнс“.