Приключи осмото издание на изложението „Дни на италианското образование“

posted in: Новини | 0

С успех приключи осмото издание на изложението„Дни на италианското образование“ – Study in Italy 2018! Десет от най-добрите университети и академии за изкуство в Италия представиха своите програми пред повече от 1000 български студенти. Сред участниците тази година се откроиха и два онлайн университета, които предлагат дистанционно обучение на бакалавърско и магистърско ниво.

През последните няколко години и на фона на Брекзит, интересът към Италия като алтернативна  дестинация за обучение, е нараснал многократно. Основно предимство са по-ниските такси и възможностите за стаж по време на следването. Всички държавни университети в Италия и много от частните учебни заведения определят размера на таксите за обучение, съобразно размера на семейния доход.

Българска национална телевизия и телевизия „Европа“ отразиха инициативата. Специални гости бяха посланикът на Италия – н.пр. Стефано Балди и г-н Марко Монтеки от Италианска търговска камара, която чрез програми и проекти дава шанс на много български студенти, завършили в Италия, да се завърнат в родината и да се реализират професионално в италиански компании с бизнес в България.