Изберете страница

Защо Ирландия?

Ирландия се превръща във все по-популярна дестинация за международните студенти. Броят на британските студенти, избрали да продължат своето висше образование в Ирландия, също се увеличават. Макар и значително по-малка като площ от Обединеното кралство, в страната има над 20 университета, които се конкурират по качество на обучението с елитните британски учебни заведения. 

Ирландия има богато културно наследство и дългогодишната история в областта на литературата, изкуството, музиката и танците. Родината на именитият Оскар Уайлд привлича и със зашеметяващи пейзажи и възможности за отдих, както и редица фестивали и културни събития. Именно благодарение на тях студентите имат много и разнообразни възможности за прекарване на свободното време в оживена целогодишно Ирландия.
Що се отнася до професионалната реализация, в страната за свой дом са избрали и множество мултинационални компании, особено в технологичния сектор. Той е създал процъфтяващ пазар на труда с възможности за квалифицирани специалисти. Държавата постоянно се класира високо в глобалните проучвания за качеството на живот, с добро здравеопазване, образование и обществени услуги.
Ирландците са известни и със своята топлота и дружелюбие. Те са гостоприемни към новодошлите и винаги са отворени да започнат разговор.

Защо да изберете да учите в Ирландия ?

Страната е член на Европейския съюз, което означава, че има лесен достъп до останалата част от Европа за пътуване, работа и обучение. Международните студентите имат множество възможности за развитие в кариерата и възможност за създаване на ценни мултинационални контакти без да съществува езикова бариера, защото официален език в страната е английският.

Достъпни такси за обучение

В сравнение с други англоезични страни като Съединените щати и Обединеното кралство, Ирландия предлага сравнително достъпни такси за обучение за международни студенти.

Англоговоряща държава

Като преобладаващо англоговоряща страна, Ирландия е идеално място за международни студенти, които искат да учат и живеят в англоговоряща среда.

Силна академична традиция

Ирландия има дългогодишна и богата традиция на академични постижения, датиращи от 16-ти и 19-ти век. Висшите учебни заведения имат утвърдена репутация като центрове на научни изследвания. Редица известни учени и интелектуалци са били техни възпитаници. Част от тях са Уилям Роуън Хамилтън (математик), Робърт Бойл (химик), Ърнест Уолтън (физик), Джон Тиндал (физик), Катлийн Лонсдейл (кристалограф), Мери Уорд (натуралист и художник) и други.

Висококачествено преподаване

Обучението в ирландските университети е високо оценено, защото много преподаватели са висококвалифицирани и опитни в своите области. Освен това има силен акцент върху подготовката, която е ориентирана към студента, и използването на иновативни методи на преподаване.

Отлични научни постижения

Ирландските университети и колежи са международно признати за своите научни постижения, особено в области като наука, технологии, инженерство и медицина. Те имат силни връзки с индустрията и правителството и участват в широка гама от съвместни изследователски проекти с международни партньори.

Интернационална среда

Образователните институции все повече привличат студенти и преподаватели от цял свят, което спомага за създаването на разнообразна и международна учебна среда. Освен това, много от тях са установили партньорства с водещи институции в чужбина, предоставяйки възможности на студентите да учат в чужбина.

Подкрепяща среда

Ирландските университети осигуряват подкрепяща среда за студентите, с набор от услуги и пособия, които да им помогнат да постигнат своите академични и лични цели. Това включва съдействие за академична подкрепа – като обучение и менторство, както и извънкласни дейности и социални събития.

Богата културна история

Страната има дълга и завладяваща културна история, която може да бъде изследвана чрез нейната литература, изкуство, музика и други традиции. Фестивалите и културните събития, които се провеждат целогодишно, са идеални са запознаване отблизо от културата и създаване на нови контакти.

Безопасна и приветлива среда

Ирландия е известна със своите дружелюбни и гостоприемни хора, както и със своята безопасна и стабилна политическа среда.

Студентски живот

В Ирландия кипи активен студентски живот с много възможности за участие в извънкласни дейности. Те обхващат широк спектър от активности – от спорт и музика до политика и култура, както и доброволчество.

Много университети имат традиция на студентски общества, които позволяват на учащите да изследват своите интереси и да създават нови приятели. Ирландските университети и колежи също предлагат разнообразие от спортни клубове, включително футбол, ръгби, баскетбол и тенис.

Врата към Европа

Ирландия е своеобразна врата към Европа, с лесен достъп до други европейски страни чрез нискотарифни авиокомпании. Студентите могат да летят от няколко летища като Дъблин и Корк.

***

Обучението в Ирландия е перфектният избор за тези, които искат висококачествено образование в приветлива и достъпна държава, с възможности да изследват богата културна история и оживен студентски живот.

Вижте тук нашите предложения за Висше образование в Ирландия >>