Начало » Новини » Втори прозорец за кандидатстване в University of Padova от 7 април!

Втори прозорец за кандидатстване в University of Padova от 7 април!

Знаете ли кой е най старият университет в Италия след Болонския? Това е Университетът на Падуа, създаден преди повече от 800 години! В него са преподавали Петрарка и Галилео Галилей и са получили образованието си емблематични личности от историята, сред които Данте и Коперник!

„Скай Лайнс“ предлага различни възможности за висше образование в Италия. Гордеем се, че University of Padоva е сред университетите, с които си партнираме и можем да предложи консултация и съдействие в процеса на кандидатстване, при това напълно безплатно!

….

Срокове за кандидатстване в University of Padova:

На 7 април 2020 г. бе отворен вторият прозорец за кандидатстване в University оf Padova, след като първият приключи на 7.03.2020. Така всички, които не са имали възможност да подадат документи през март, ще могат да го направят до 7 юли 2020 г., като целта е да се запълнят свободните места, останали след първо класиране.

От юли до септември 2020 ще е възможно кандидатстването за специалностите Medicine and Surgery на английски език. Приемът зависи от успешно явяване на изпита: IMAT.

От май до септември 2020 ще е възможно кандидатстването за магистърските програми на италиански език с ограничен брой места. Приемът в тези програми също зависи от успешно явяване на изпит.

От 7 март до 7 юли 2020 ще е възможно кандидатстването за магистърските програми на английски и италиански език с неограничен брой места. ( не важи за магистърските програми от департамента по икономика и мениджмънт ).

Специалности на английски език:

Бакалавърските програми на английски език в University of Padova са две:

  • Animal Care
  • Psychological Science

За прием в двете специалности е необходим SAT с резултат от минимум 1000 точки.

***

Нови магистърски програми на английски език:

Студените с бакалавърска диплома ще могат да кандидатстват за 5 нови магистърски програми на английски език за учебната 2020/21 г.

  • Computer Engineering
  • Control Systems Engineering
  • Cybersecurity
  • Geophysics for natural risks and resources
  • Mobility studies

Пълен списък с магистърските специалности на английски език в University of Padova ще откриете на следния линк: https://apply.unipd.it/courses/search/id/44534-i9nz1n

Тук можете да разгледате всички магистърски програми на италиански език с неограничен брой места: https://apply.unipd.it/courses/search/id/44513-isebnk

***

Ако имате нужда от допълнителна информация за това какви са възможностите за кандидатстване в Италия, не се колебайте да се свържете с екипа ни!

N.B. в University of Padova имат такса за кандидатстване от 30 евро.

Можете да ни потърсите на имейл адрес: info@skylines-bg.com. Очакваме ви!