The Leys School

0.00

Местоположение: Кеймбридж, Великобритания

Възраст на учениците: 11 – 17 години

Продължителност: 2 седмици

Начални дати: 03.07., 17.07., 31.07.

Описание

Училището

The Leys School е историческо училище в сърцето на Кеймбридж, на разположение е прекрасен кампус с голям двор и модерна учебна сграда. Класните стаи са оборудвани със съвременна компютърна и аудиовизуална техника и интерактивни дъски, а модерният спортен център и откритите игрища са отлични за спортните занимания.

Програми

English Explorer (11-17 г.) – динамична програма, комбинираща езиково обучение с придобиване на ценни умения чрез работа по проекти, учебни посещения на забележителности и избор от следобедни активности. Учениците ще могат да избират и от следните следобедни активности – баскетбол, драма, футбол, журналистика, фотография.

Tennis Academy (11-17 години) – тенис програмата е водена от квалифицирани Lawn Tennis Association (LTA) треньори и включва 9 часа на седмица тренировки върху Уимбълдън-тип настилка. Курсът завършва с турнир и награди.

Young Cambridge Scholars (14-17г.) – тази програма е подходяща за деца с много добро владеене на английски език, които искат да продължат висшето си образование в престижни университети. Учебните занятия са разделени на 32 часа обучение по някой от следните предмети – математика, английска литература, науки, изкуство и дизайн, 10 часа академични умения (критическо мислене, писане на есе, формулиране и защитаване на мнение) и 12 часа лекции с преподаватели от University of Cambridge по философия, право, история и английска литература. Лекторите се фокусират върху нуждите на всеки отделен ученик като бъдещ студент в University of Cambridge. В допълнение – учениците се запознават с формата на IELTS – тест.

Настаняване

Настаняването става в общежитие в единични, двойни или големи стаи с 6 до 8 легла и пълен пансион. Корпусите за момичета и момчета, както и санитарните помещения, са разделени.

Екскурзии

Предвидени са 3 целодневни екскурзии (за всеки 2 седмици курс) до Лондон, Стратфорд, Кеймбридж или Оксфорд.

Такси

Програма 2 седмици
English ExplorerGBP 2680
Young Cambridge ScholarsGBP 3750

 

  • Регистрационна такса – GBP 95.
  • Трансфери, включени в цената от LHR в определени часове в официалните дни на пристигане и заминаване.
  • Тенис академия – GBP 185 за две седмици курс